Türk mutfağının vazgeçilmezi, yemek sonrası sohbetlerin içeceği, soğuk bir kış akşamında içinizi ısıtırken yaz aylarında da harareti alan çayın deminde mucizeler yatıyor. Çayın kalan demini atmayıp değerlendirmeniz için bu yazımızda size kalan dem ile yapılabilecek faydalı bilgileri paylaşacağız.

1. Soğan ve sarımsağı doğradıktan sonra ellerinizde koku kalıyor ise çözümü demde. Ellerinizi ılık dem ile durulayın ve ardından soğuk su ile durulayın. Kokudan eser kalmayacaktır. 

2.     Çay demi ile kesiklere pansuman yapın. Görünmez bir kaza mı yaşadınız? Mutafta parmağınızı yahut odada elinizi kesmeniz halinde bir pamuğa biraz dem dökün ve bölgeyi pansumanlayın.

3.      Arpacık kâbusu son bulsun! Toplumda it dirseği olarak da adlandırılan gözde çıkan arpacık için ılık çay demi oldukça etkilidir. Gözü yakmayacak sıcaklıkta demi temiz bir beze yahut havluya dökün ve arpacık olan göze pansuman yapın. Hem ağrı hem kaşınma son bulacak kısa zaman içinde arpacıkta kaybolacaktır. 

4.     Cildiniz canlansın. Mevsimsel sebepler, çevreselkirlilikten dolayı kimi zaman cildimiz eski ışıltısını ve canlılığınıkaybedebilir. Bu noktada bir pamuk yardımı ile cildinize demi uygulayınyaklaşık yarım saat sonra cildinizi yıkayın. Oldukça parlak ve pamuk gibi bircilt bu sayede mucize değil.

5.    Aynalarınızı parlatın. Güzel bir temizlik içinaynaların parıl parıl parlamasını istiyor iseniz bir de çay demi ile silmeyideneyin. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları