Cuma günü, çalışan insanların bütün hafta beklediği zaman dilimi olarak bilinir. Peki haftanın 7 gününün 'birtanesi' ilan edilen cumayı motive bir şekilde atlatmak için ne gibi yalanlar söylediğinizin farkında mısınız? İşte okudukça gününüze neşe katacak, çalışanların kendilerine söylediği 10 yalan.

Sabah 07.00 Bu akşam erken uyuyacağım…

Daha güne başlar başlamaz ilk yalanımızı patlatıyoruz! Koca bir haftanın yorgunluğuyla gözlerimizi açıyoruz, yataktan sürünerek de olsa çıkıyoruz. Bu nedenle ilk yalanımız tekrar uyumaya dair: Bu akşam kesin eve erken geleceğim .

Image 

08:00 Artık dayanamıyorum işi bırakacağım!

İşe doğru yola koyuluyoruz, sabah trafiğiyle merhabalaşıyoruz… Sabah enerjimizi ofis yolunda düşünce içimizden istifa sesleri yükseliyor.

Image

09.00 Bu hafta sonu bol bol dinleneceğim

Çalışmaya başlayınca, kafamızda hafta sonuna dair birçok plan olsa bile hepsinin üstünü çizerek yeni hafta sonu programımıza karar veriyoruz.; Bu hafta sonu yatıp dinlenmek en iyisi! Bu da en klişe yalanlardan bir tanesi.

Image

11:00 Gün bitmiyor sanki bugün. Ofiste vakit geçmiyor!

Zaman geçsin diye verilen kahve-çay molaları, bol bol gidilen tuvalet ihtiyaçları, gereksinim duyulan telefon konuşmalarıyla hızlı geçirmeye çalıştığımız mesai saatleriyle bu tezi çürütmeye çalışır dururuz.

Image

13.00 Bu işleri Cumartesi Pazar hallederim.

Öğle arasından sonra iyice bir ağırlık çöker. Günün işini hafta sonu yapabileceğimize inandırmaya kadar gider iş… Aman şimdi yapmayayım ben hafta sonu hallederim diye bir yalan daha patlatıveririz.

Image

15.00 Bu durumu Pazartesi toplantıda değerlendirelim!

Saatler geçtikçe ertelemelerin boyutu başka bir hal alır. Özellikle o an uğraşmak istemediğimiz insanlara verilen klasik cevaptır. 'uma bugün beni uğraştırma, ne halin varsa pazartesi halledelimin kibar versiyonudur.

Image

16.00 Tamam ben bunu akşam evden de hallederim

Saatler ilerledikçe yalanlar arşa çıkar. Cumanın rehaveti yöneticilere cuma akşamı evden çalışacağını söylemeye kadar götürür insanı.

Image

17.00 Şu işi sen halleder misin? Benim elim çok dolu

Nazımızı geçirebildiğimiz ilk çalışma arkadaşımıza merhaba. Elimizdeki işleri nazımız kime geçerse ona paslarız. Aslında o kadar da dolu değildir elimiz ama cuma psikolojisi işte…

Image

18.00 Mesai ne çabuk bitti! Zaman nasıl geçti anlamadım

Koca günü 'goygoy' yaparak geçirmemiş gibi, ofise yine çok çalışmış gözükmek için söylediğimiz sondan bir önceki yalanımız da geliverir.

Image

18.10 Ben eve gidiyorum, iyi tatiller.

Gelelim günün son yalanına. Çıkışta birşeyler yapalım teklifleri gelmesin, peşimize biri takılmasın diye çoğu zaman eve gidiyormuş gibi yaparız. Bir de defalarca söylediğimiz yalanı unutup sosyal medya hesaplarımızda yaptığımız paylaşımlarla yakalanırız genelde. Ama bu yalandan asla vazgeçmeyiz. En çok tekrar ettiğimiz yalanların birtanesi.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları