Bakalım burçları en kolay nasıl motive edebilirmişiz ya da edebilir miymişiz? Hep birlikte görelim mi?

1. Koç burcu - Sen mi yapacaksın?

Image

Egosunu asla alaşağı ettirmeyecek ve oldukça hırslı bir yapıya sahip koçları motive etmek için tek bir cümle yeterli olacaktır. "Sen mi yapacaksın?" deyin ve bekleyin!

2. Boğa burcu - Bunu yap, yemeği kap!

Image

Dünya nimetlerinden yararlanmak adına her türlü aşırıya kaçmayı göze alabilecek sevgili boğaları motive etmenin en kolay yolu; onlara bu işin sonunda bir yemek ısmarlayacağınızı söylemektir!

3. İkizler burcu - Herkes yaptı, sen hala denemedin mi?

Image

Oldukça hareketli bir yapıya sahip ikizlerin enerjisini kullanmasını sağlayıp onu harekete geçirmek için söyleyeceğiniz tek şey: "Herkes yapıyor, sen hala denemedin mi?" demek.

4. Yengeç burcu - ?!!??!11

Image

Bazı şeyler vardır, imkansız... Yani siz bir yengeci bir şeyi yapmak için motive edemezsiniz, o isterse kendi olur zaten. 

5. Aslan burcu - Bunu senden daha iyisi yapamaz!

Image

Olumsuz özelliği kendini beğenmişlik olan birine ne diyeceğinizi tahmin edersiniz. "Bunu senden daha iyisi yapamaz!" demeniz yeter de artar bile.

6. Başak burcu - Zaten kimse yapmıyor, sen yaparsın sanmıştım ama sen de yapmadın, off!

Image

Cesaretsiz ve çekingen görünse de içten içe beğenilme arzusunda olan arkadaşınıza yalnızca söylenin. O önce gizlice deneyip yapar, sonra başarısını sizinle paylaşır.

7. Terazi burcu - Herkes bu işi yapacak kişiyi heyecanla bekliyor!

Image

Gösterişten çok hoşlandığı için birilerini etkileyebilecekse bir şey söylemenize gerek yok, o yapar. 

8. Akrep burcu - ?

Image

Benmerkezci ve bir ego timsali olan arkadaşınızı motive etmeye çalışmayınız. Çünkü bu durum, hatırınız ne kadar çok olursa olsun işin sonucu olumsuz olursa kırılacak egosundan mühim değildir.

9. Yay burcu - Bu işi başaran olmadı!

Image

Girişimcilikte öncü olup başkalarını küçümsemekten hoşlanan yay burcunu motive edecek cümle bellidir: "Bu işi başaran olmadı!" 

10. Oğlak burcu - Bunun için senden başkasına güvenemem!

Image

İlişkilere ve duygulara oldukça önem veren oğlaklar için söyleyebileceğiniz en etkili cümle elbette "Bunun için senden başkasına güvenemem!"dir.

11. Kova burcu - Bu işin içindeki sırrı henüz kimse çözemedi!

Image

Hem dikkat çekmeyi seven hem de ilerlemeci bir arkadaşa sahipsiniz; dolayısıyla onu motive edecek cümle "Bu işin sırrı daha önce çözülmedi!" demektir.

12. Balık burcu - Sen hiç yorulma, ben yaparım.

Image

Bütün iyi niyetli ve sevecen ruhuna rağmen kararsız, çekingen ve müdahaleci olmayan bir yapıya sahip balıkları motive etmeye çalışırsanız kendiniz yorulursunuz. Onun yerine siz mi yapsanız? 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları