Güney Amerika’nın eğlencesi hiç tükenmeyen, renkli ve canlı ülkesi olan Brezilya’nın kendine özgü güzelleri ve kültürünü saymakla bitmez. Herkesin mutlaka ilgisini çekecek bir şeyler bulabileceği Brezilya’ya gitmek için sizi cezbedecek 5 harika sebep.

1-Rio Karnavalının Muhteşem Atmosferi

Image

Dünya geneline bakıldığı zaman en büyük karnavalı olan Rio Karnavalı, her yıl ülkenin çeşitli samba okullarının tatlı rekabetlerine ev sahipliği yapmaktadır. Dünyanın pek çok ülkesinden gelen turistler; bu muhteşem karnavalı izlemek için tatillerini bu zamana denk getirmektedir.

2-Efsane Olmuş Futbol Karşılaşmaları

Image

Brezilya denince akla gelen şeylerden biri de futbol şehri olmasıdır. Bu zamana kadar bütün Dünya Kupası organizasyonlarına katılan tek ülke ünvanına sahip Brezilya Milli Takımı, bu turnuvada tam tamına 5 kere Dünya Kupasını müzesine götürmeyi başarmıştır. Bu ülkeyi seyahatiniz esnasında mutlaka bir futbol maçı izleyin.

3-Brezilya’nın Birbirinden İlginç Mutfağı

Image

Temeli Afrika mutfağına dayanan Brezilya mutfağında, deniz mahsullerinin yanı sıra tavuk ve sığır eti ile pişirilmiş yiyecekleri, karides ve balık parçaları ile hazırlanan Vatapa'yı, Brezilya usulü kebap olarak tanımlanan Churrascaria'yı ve büyük bir istiridye kabuğunun içine balık,yengeç, ıstakoz etleri ile patates püresi konarak servis edilen Casquinha de Siri'yi deneme şansına sahipsiniz. 

 4-Egzotik Meyveleri

Image

Pek çok egzotik meyveyi ana vatanında tatmak ilginç bir deneyim olabilir. Ananas, papaya, kaju, mango, avokado gibi seçeneklerin yanı sıra Kuzey Brezilya'ya özgü bir meyve olan açai, kesildiğinde yıldız görünümü veren carambola ve mutluluk veren duyguları öne çıkardığı söylenen maracuja gibi meyveler de Brezilya'da keşfedebileceğiniz lezzetler arasında yer almaktadır.

5-Ucu Bucağı Olmayan Kumsallar

Image

Dünyanın en uzun kumsalı 245 km'lik uzunluğu ile Praira do Cassino Plajı, Brezilya'da yer alıyor. Tropikal iklim kuşağında yer alması nedeniyle yazları çok sıcak, kışları da çok soğuk geçmeyen ülkede, Atlantik Okyanusu kıyısı boyunca uzanan birbirinden güzel kumsallar hem yüzmek hem de sörf yapmak için ideal.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları