Bize normal görünen pek çok hareket bazı ülkelerde kaba, ayıp hatta yasak! Siz en iyisi uçağa binmeden önce bu listeye bir göz atın.

1.Eller Yasak!

Eller Yasak!

İtalya’ya gidip de pizza yemeden dönmek olur mu? Yalnız, sakın pizzayı elinizle yemeye kalkmayın. Ekmek de dahil, İtalya’da yemeği elle yemek  kabalık olarak algılanır. Şili’de de aynısı geçerlidir. 

2. Bahşiş Şart!

Bahşiş Şart! 

Amerika  gezisine çıktınız. Bu kadar güler yüzlü garsonu başka hiç bir ülkede görmemiştiniz değil mi? Cömert olun, yemek  sonunda bahşişi yüksek tutun. Bırakın, hiç bahşiş ödememeyi, %15’in altında bırakmak bile Amerika’da kabalıktır.

3. Çift Çiçek mi? Aman ha!

Çift Çiçek mi? Aman ha!

İsviçre’de birine teşekkür çiçeği almanız mı gerekiyor? Aman dikkatli sayın, çiçekler çift sayıda olmasın. Rusya’da aynısı geçerli. Çift sayıdaki çiçekler yalnız cenazelerde veriliyor.

4. Sarılmak yok, öpmek yok!

Sarılmak yok, öpmek yok!

Japonya’da sakın çok iyi tanımadığınız birine ne kadar sevgi dolu olursanız olun sarılmaya kalkmayın. Öpmek? Düşünülemez bile. Çin 5. 5 yıl mapus! için de geçerli. Bu hareketler rahatsız edici ve kaba olarak algılanıyor.

5 yıl mapus!

Almanya’da iseniz Alman hassasiyetlerine dikkat edin. Nazi selamı anlamına da gelen el hareketini yapmaktan kaçının. 5 yıl hapis cezası bile alabilirsiniz.

6. Öpüşmek? No - No!

Öpüşmek? No - No!

Bir gün Hindistan’dasınız... Sakın sevgilinizle sokak ortasında öpüşmeye kalkmayın. Kamusal alanda müstehcen harekette bulunmaktan tutuklanabilirsiniz. 

7. Yemekte Dikkat!

Yemekte Dikkat!

Çin'de, 

Yemek tabağınızın hepsini bitirmeyin. O kültürde, tabağı silip süpürmek, yeterli ya da doyurucu yemek sunulmadığı anlamına gelir. Hatta size bir ipucu: Yemek üstüne geğirmek ise şefe bir övgü, bir teşekkür yerine geçer.



Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları