Bir erkeğin bir kadından ölesiye korktuğu dönemlerde onlar Amazonlar olarak savaşlarda dünyayı titrettiler. Güzellikleri bir erkeğin ölümünde gizliydi.

Hippolyta

Hippolyta

Yunan mitolojisinde babası Savaş Tanrısı Ares'tir. Babası tarafından kendisine verilen sihirli bir korse ile ödüllendirilmiş ama Herkül bu korseyi ele geçirmiş ve Amazon kraliçesini öldürmüştür.

Antiope

Antiope

Eski Yunan mitolojisinde Thebai kralı Nikte'nin kızıdır. Baş Tanrı Zeus güzelliğine hayran olunca babasının çabaları yetersiz kalmış ve Zeus Antiope'ye sahip olmuştur. Zeus'tan iki çocuğu olan Amazon kraliçesi, Kraliçe Dirke'nin elinde işkence görmüş ancak oğulları Dirke ile savaşarak annelerini kurtarmıştır.

Otrera

Otrera

Büyük Amazon kraliçesi, Savaş Tanrısı Ares'in eşidir. Amazonların Tanrıçası, Tanrıça Athena'nın Efes'te bulunan tapınağının kurucusu olduğu söylenir.

Penthesilea

Penthesilea

Ares ve Otrera'nın kızıdır. Hippolyta, Antiope ve Melanippe’nin kız kardeşidir. Amazon kraliçesi savaşçı olmaya hayatı boyunca kendini adamıştır. Truva Savaşı döneminde kraliçe olan Penthesilea, savaşta da yer alarak onlarca Yunanı öldürmüş ve Hector'un ölümünün intikamını almak istemiştir. Ama Aşil tarafından öldürülmüştür.

Sinope

Sinope

Irmak Tanrısı Osopos’un güzel kızı su perisi Sinope, Sinop’un isim annesidir. Güzel Amazon kraliçesi, Baş Tanrı Zeus'un gözünden kaçmaz ve Zeus ona sahip olmak ister. Ancak Sinope bakire kalmak için Zeus'a yalvarır. Körkütük aşık olan Baş Tanrı bunu kabul eder ve Sinope'yi bugünkü Sinop iline yerleştirir. Amazon Sinope hayatı boyunca buradan ayrılamaz.

Smyrna

Smyrna

Bugünkü İzmir şehrinin bu savaşçı Amazon kraliçesi tarafından kurulduğu söylenir. M.Ö. 15. yüzyılda yaşadığı kabul edilen Smryna, Hitit Uygarlığı'nın egemen olduğu dönemde Doğu Karadeniz'den gelerek Ege bölgesinde egemenlik kurmuştur. Efsaneye göre Elektdi kavmine yenilen Amazonların kraliçesi Smyrna, Kral ile evlenmiş ve Kral Smryna'nın adını şehre vermiştir.

Thalestris

Thalestris

Büyük İskender'in egemen olduğu dönemde yaşayan Amazon kraliçesidir. Kimi kaynaklar İskender'in kendisinden bir çocuk sahibi olduğunu söyler.

Zenubiye

Zenubiye

Suriye ülkesinin Amazon kraliçesidir. M.S. 250 yıllarında yaşamıştır. Hem Roma İmparatorluğu hem de Sananilere karşı mücade etmek zorunda kalmıştır. Tedmür kraliçesi olarak hükümdarlık tahtına oturan kraliçe Zenubiye, ordusuyla beraber katıldığı seferlerde art arda zaferler kazanarak topraklarını genişletmiştir. Büyük mücadelenin ardından Roma İmparatorluğu'na esir düşerek kendini öldürmüştür.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları