Yaşantınız boyunca her alanda başarılı olmak için öncelikle beyninizin performansını geliştirmeniz gerektiğini biliyor muydunuz? İşte sizlere bunu için dört egzersiz yöntemi.

1-Kazanmayı Hedef Olarak Belirleyin

Image

İster bir şirket çalışanı isterseniz sporcu olun hiç farketmez! Eğer her alanda başarılı olmak istiyorsanız öncelikle kendinizi inandırmaya yönlendirmelisiniz. Yapılan bir araştırmada, basit bir düşüncenin bile zaman içerisinde ciddi bir biçimde başarıyı arttırdığı görülmüştür. Önce derin bir nefes alın ve ‘’bu işi en iyi şekilde yapacağım’’ diyerek kendinizi hazırlamaya başlayın.

2-Farkındalık ve Dikkat Üzerinde Çalışın

Image

Çalışmalar şunu göstermektedir ki, beynimizin strese verdiği tepkiler bakımından çok enteresan farklılıklar göstermektedir. Yaşantımızda farkındalık durumu önemli ölçüde avantaj sağlamaktadır. Bu sebepten dolayı meditasyon yapmak sureti ile, endişelerinizi ve tepkileriniz üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabilirsiniz.

3-Başarıyı Hayal Ederek Görselleştirmek

Image

Her alandan ulaşmak istediğiniz noktaya kafanızda ulaşır iseniz ve bunun için de adımlar atmaya başlarsanız gerçek yaşantınızda bunun gerçekleşeceğini anlarsınız.  Tabi bu eylemi gerçekten istemeniz her şeyin daha manalı olacağını gösterecektir.

4-Motive Eden Konuşmalar Yapın

Image

Yapılan araştırmalar, kendi kendini motive eden kişilerde tasanın azalmakta olduğunu ve daha iyi kararlar aldıklarını göstermektedir. Bir işe girişme öncesinde öncelikle kendinize isminizle hitap ederek ‘’Bunu yapabilirsin’’ gibisinden motive etmeye yarayan cümleler kurmakta fayda var.Her ne olursa olsun bir işi başarmak için bir şampiyon edasıyla düşünmeye çalışın.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları