Anne ve baba adaylarının bebekleri olacaklarını öğrenmelerinin akabinde bebeklerinin cinsiyetinin ne olacağı merak konusu olmaya başlar. Normalde tıbbi metotlar ile öğrenilmesinin haricinde bebeğin cinsiyetini öğrenmek için eğlenceli denecek yöntemler de mevcut. İşte sizlere bu eğlenceli olduğu kadar bilimsel açıklamasının olmadığı yöntemlerden bahsedeceğiz. Keyifli okumalar.

1-Karnın Aşağıda Veya Yukarıda Olması Yöntemi

Karnınızın yukarıda ya da aşağıda olması bebeğinizin kız mı?Erkek mi? Olacağı konusunda size fikir verir. Eğer karnınız yukarıda ise, pembe bebek kıyafetleri hazırlamaya başlayın şimdiden.

2-Bebeğin Kalp Atış Hızı

Bebeğinizin kalp atış hızı bebeğinizin cinsiyetini tahmin etmenin bir diğer yoludur. Doktor muayenesinde bebeğinizin kalp atışının sesini dinlerken, doktorunuza bebeğinizin kalp atışını sorun.  Bebeğinizin kalp atış hızı dakikada 140 ve üzeri atıyor ise, bebeğinizin kız olma ihtimali yüksektir.

3-Hamilelikte Tatlı Ya da Ekşiye Aşermek

Aşerme döneminde canınızın çok çektiği yiyeceklerin bebeğinizin cinsiyetine işaret ettiği ifade edilir. Anne adayı tuzlu veya ekşi yiyecekleri yemeği daha çok istiyorsa bebeğinin erkek olacağı söylenmektedir.

4- Anahtar Saklamak

Bebek cinsiyeti belirlemenin diğer bir eğlenceli yolu da hamile olan kişiye arkadaşları tarafından yapılan anahtar oyunudur. Bu oyunda anne adayının önüne anahtar konmaktadır. Anne adayı anahtarı eğer uç kısmından tutarsa bebek erkek, geniş olan yerinden tutarsa bebek kız olduğu söylenmektedir.

5- Yaş Ve Yıl Tek Mi Çift Mi?

Bebek cinsiyeti belirlemede Maya efsanelerine göre, anne adayının hamile kalma yaşı ve yılının etkili olduğu belirtilir. Buna göre, anne adayının hamile kalma yaşı ve hamile kaldığı yıl çift ise bebek kız olmaktadır.Birisi çift diğeri tek ise bebek erkek olarak dünyaya geleceği söylenmektedir. 

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları