Ailenizle veya arkadaşlarınızla sağlığınız açısından kesinlik paylaşmamanız gereken 7 ürün.

1. Kulaklık

Kulaklık

Her insanın kulak vaksında benzersiz bir bakteri florası dengesi vardır. Kulaklıkları bir arkadaşıyla paylaşmaya karar verdiğimizde, bu dengeyi bozma riski taşıyoruz. Bu da, bir kulak iltihabına neden olabilir.

2. Saç klipsleri

Saç klipsleri

Çoğu kişi, tarağını başka bir kişiye vermenin kötü bir fikir olduğunu bilir. Aynı şey, saçlı deri ile temas eden tüm saç aksesuarları için de geçerlidir! Mantarlar ve bitler, taraklar, süngerler saç klipsleriyle kolaylıkla yayılır.

3. Deodorantlar

Deodorantlar

Antibakteriyel özelliklere sahip olan deodorantlarda bile deriyle temas eden yüzeyler bakteri içerebilir. Kaybetmeye çalıştığımız ter kokusuna neden olan bakteriler başkalarından bize bulaşabilir.

4. Havlu

Havlu

Bir havlu ana işlevi, vücudunuzun yüzeyinden maksimum miktarda sıvı emmektir. Bu nedenle, mükemmel sağlıklı olduğunuzda bile, banyo içindeki artan nem, kademeli olarak havlu nemli kumaşınızda kalıp, bakteri ve mantar için mükemmel bir üreme alanına dönüşür.

5. Dudak parlatıcısı ve ruj

Dudak parlatıcısı ve ruj

Arkadaşın makyaj setini evde bıraktı. Kesinlikle rujunu ona ödünç verirsin değil mi? Aslında bunu yapmamalısın. Herpes gibi hastalıklar, ruj veya dudak parlatıcısının paylaşılması yoluyla kolayca aktarılabilir. Etkilenen kişide açık bir döküntü olmamasına rağmen, virüs hala ağız mukoza zarında ve tükürükte bulunabilir. Şu anda, herpes hastalığı için %100 etkili bir tedavi mevcut değil.

6. Manikür ve kozmetik aksesuarları

Manikür ve kozmetik aksesuarları

Cımbız, tırnak makası, epilatör, traş makinesi ve diğer aksesuarlar yalnızca sizin tarafınızdan kullanılmalıdır. Sıklıkla kullanıldığında, bu öğelerin yüzeylerinde görünmez mikroskopik damlacık kanları olması muhtemeldir. Herpes ve mantar enfeksiyonlarına yakalanmamak için bunları kimseyle paylaşmayın.

7. Cilt bakım aksesuarları

Cilt bakım aksesuarları

Yüz temizleme fırçaları, masaj merdaneleri ve özel süngerler temizlemek için yeterince kolay görünüyor. Bununla birlikte bu ürünlerde zamanla bakteri içeren küçük cilt derecesiyle birikir. Bu sivilceye ve pul pul yüze neden olabilir.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları