İstatistiklere göre Asyalılar gezegendeki en ince insanlar. Buna isterseniz genetik olarak görebilirsiniz ama aslında durum çok farklı! İşte Asyalı kadınların ince kalma sırlarını açıklıyoruz.

Porsiyon Boyutu

Image

'Ben bir şundan bir bundan birde ondan alayım' derken bir bakmışsınız tabak dolmuş taşmış. Fakat Asyalı hanımlarımız öylemi her yemeklerini en 'az' porsiyonda yediklerine eminiz.

Pişirme yöntemleri

Image

'Ben sağlıklı olduğu için zeytinyağını tercih ediyorum' diyebilirsiniz ama Asyalı kadınlar haşlamak varken neden kızartalım ki diyor.

Balık ve deniz ürünleri

Image

Balık ve deniz ürünleri başlığını görünce hemen tavada hamsi olsa da yesek demeyin. Asyalı kadınlar balık ve deniz ürünlerini bizim gibi kızartmak yerine ısı işlem görmüş yarı çiğ balık eti tercih ediyor.

Fermente ürünler

Image

Biz Türkler için fermente ürün deyince akla ilk salam, sosis ve sucuk gelir. Hatta annelerimizin ilk söylediği bu tip yiyeceklerin çiğ tüketilmemesi gerektiği. Ancak Asyalı kadınlar için fermente yiyecek; acı biber ve bakladan oluşan bir ezmeyi sos haline getirip, besinleri içinde marine ettikten sonra tüketmek.

Yeşillik bolluğu

Image

3 tarafı denizlerle kaplı biricik ülkemizde o kadar çok yeşilik var ki fakat gelin görünki onları bile ya yarım ekmeğin arasına koyup yiyoruz ya da kızartmaya yatırıp üstünü yoğurtlayıp mideye indiriyoruz. Halbuki Asyalı hanımlarımız duyduğumuza göre yeşilikle araları pek bir sıkı fıkıymış. Daha önce hiç görmediğiniz ya da salata dışında bir yerde tatmadığınız yeşiliklerden bile sulu yemek çıkarabiliyorlar. 

Su yerine soğuk çay

Image

Bu haberden sonra hayatınızda değişiklik yapmanız gereken bir diğer konuda ılık ya da sıcak su içtiğiniz kadar aslında soğuk su da tüketmeniz.  Asyalı kadınlara göre vücut her zaman istikrarlı sıcaklığını korur. Soğuk su tüketmek sıcaklığı azaltır ve vücudu yeniden dengelemek için kalori yakmaya başlar. 

Yürüme alışkanlığı

Image

Artık öyle bir evreye geldik ki engelli vatandaşlarımız için yapılan yürüyen bantı sadece onlar değil diğer tüm vatandaşlarda kullanır oldu! Neden? Çünkü iki üç adım atmak yerine dikiliyorsun o seni istediğin yere zaten götürüyor. Tam bir tembellik değil mi? Asyalı kadınların bu denli ince bir fiziğe sahip olmalarının bir diğer nedeni ise asla üşengeçlik ya da tembellik yapmamaları.  









Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları