Ağız kokusundan kurtulmak için neler yapmamız gerekiyor? Sizler için ağız kokusunu gidermek için püf noktaları. Keyifli okumalar.

1-Diş İpi

Image

Fırçalamayla karşılaştırıldığında biraz daha karmaşıktır ve gereksiz gibi gözükebilir, ancak kokuya neden olan bakterilerin toplanması ve çoğalması için mükemmel bir yol olma eğilimi gösteren dişler arasındaki gıdaları kaldırdığı için gerçekten yardımcı olmaktadır.

2-Dilin Temizlenmesi

Image

Dişlerinizi fırçalarken dilini fırçalamayı kim düşünüyor? Dilin etrafında asılıp hoş olmayan kokuları üreten bakterileri temizlemek için ağız kokusunu engelleyecektir.

3-Susuz Kalmamak

Image

Sulu kalmanın genel sağlığınız için önemli olduğu biliniyor, ancak herkes kuru bir ağzın bu kokulu bakteriler için daha dostane bir çevre olduğunu bilmiyor. Salya doğanın ağzınızı temiz tutma şeklidir ve hatta antibakteriyel özelliklere sahiptir.Uyurken ağzımızın ne kadar kuru olduğunun farkında olma ihtimalimiz az olduğuiçin, sık sık kuru bir ağız ile uyandığımıza ve onunla beraber gelen"sabah nefes" inin yanında uyanmaktayız.

4-Sakız veTatlandırıcı Kullanmak

Image

Bunlar kötü bir nefes problemi için mükemmel geçici çözümler olabilir, ancak ağzınıza düzenli bir şekilde sarılmadığınız sürece hepsi çok çabuk aşınır. Bu çözümlerin sorunu,sadece ağız kokusu maskelemek ve aslında onu durdurmak için hiçbir şey yapmamasıdır.

5-Yemek Sonrası Ağzı Durulamak

Image

İster inanın ister inanmayın, yedikten sonra ağzınızı sade su ile durulamak için birkaç saniye ayırın ağız kokusunu azaltmaya yardımcı olabilir. Bakterilerin çoğalmasını sağlayabilen bu yiyecek parçacıklarının bir kısmının dışarı atılmasına yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda ağzınızda bulunan pH düzeylerini normale döndürerek kötü kokuyu önlemenize yardımcı olmaktadır.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları