Gün içeresinde günde 3 öğün tüketilmekte olan öğünlerin hızlı bir biçimde tüketilmesi midemizin çabucak acıkmasına neden olan sebeplerin başında gelmektedir. Midemiz devamlı süre acıkma hissi duymasında dolayı insanlar devamlı yemek yeme ihtiyacı duymakta ve kolayca kilo alma durumu ortaya çıkmaktadır. Bu haberde acıkma hissini geciktirecek olan gıdalardan bahsedeceğiz.

Yumurta

Image      Image

Bunlardan bir tanesi olan yumurta, bilimsel verilerin kanıtlamış olduğunu da varsayar isek önemli bir protein kaynağı olmasından dolayı uzun süreli tokluk hissi vermektedir. Sabahleyin yiyeceğiniz bir haşlanmış yumurta gün içinde sizi açlık krizine karşı korumasını sağlar. Haşlanmış olarak yumurta yemeyi sevmeyenler için bir başka metot omlet olarak tüketilme olanağına sahip olunmasıdır.

Yeşil Çay

Image

Yeşil Çayı tüketmek karbonhidratın kana karışmasını yavaşlatmasından dolayı uzun süre tokluk hissi yaşamanızı sağlamaktadır. Gün içerisinde tüketeceğiniz 2 ila 3 bardak yeşil çay daha uzun süreli tokluk hissi yaşamanızı sağlamaktadır.

Süt ve süt ürünleri

Image

Tam yağlı yoğurt, peynir ya da süt tüketmek yerine az yağ içermekte olan peynir ya da yoğurt tüketmek bu gıdalar protein olarak zengin olmaları bakımından iştah durumunu kapatmakta ve uzun süre tok durmanıza yardımcı olmaktadır.

Çorbalar

Image

Diğer bir besin kaynağı olan çorbalar, su içermelerindenötüre ve midede oluşturdukları basınç sebebi ile daha kısa sürede doymamızısağlayan besinler arasında yer almaktadır.  

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları