90’lar pop müzik patlaması hafızalarımızda birçok karakter ve melodi bırakarak usulca tarihteki yerini aldı. Her gün yeni bir ismin şöhrete ulaşabildiği bu dönemde grup sayısı çok da fazla değildi. Bir iki şarkı sonrasında her elemanın kendi macerasına baktığı bu gruplardan aklımızda kalanları derledik.

1- İzel – Çelik – Ercan 

Image

90'lar ve müzik grubu denince ilk akla gelen 3’lü İzel – Çelik _ Ercan’dı. Ayrı olarak da büyük başarı yakalayan sanatçıları ilk olarak Dönmelisin albümüyle duyduk.

2- Grup Vitamin 

Image

Tanınmış şarkılara yazdıkları mizahi sözlerle dikkat çeken grup, 1990 ve 1999 yılları arasında çıkardıkları albümlerle bir dönem oldukça popülerdi. Talihsiz bir şeklide aramızdan grubun kurucu üyelerinden Gökhan Semiz’in ardından grup dağıldı.

3- Birkaç İyi Adam 

Image

Dünyadaki boyband furyasının ülkemizdeki ilk örneklerinden olan grubun ömrü çok zun olmadı. ‘Single’ kavramını ilk kullanan grup olan Bir Kaç İyi Adam’dan geriye 90ları en iyi anlatan fotoğraflar, Faruk K. ve dans hocası Ertunç Bentürk kaldı.

4- Cartel 

Image

Cehennemden çıkan çılgın Türklerin, Almanya’da kurduğu rap grubu Cartel, 90larda şöhretin zirvesini yaşadı.

5- Çıtır Kızlar 

Image

‘İyi cennete, kötü kızlar her yere, Çıtır Kızlar nereye giderler’ diyerek bizleri zor bir soruyla baş başa bırakıp, hızlı bir şekilde müzik piyasasına veda eden grup, Bir Kaç İyi Adam gibi Yonca Evcimik’in girişimleriyle kuruldu.

6- Oya – Bora 

Image

Kuruluşu 80'lerin ortalarına uzandığı için bu ikiliye 90'ların grubu olarak bakmak çok yanlış olacaktır. Oya Küçümen ve Bora Ebeoğlu’ndan oluşan grup Aldırma, Seni Bana Yazmışlar ve Sevme Zamanı gibi şarkılarla sevilmişti. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları