Seksenli senelerde çocukluk günlerini yaşamak sokakta oynarken acıkıp, eve salça ekmek yemek için gelmeyi ifade ederdi. Akşam yemeğine kadar dışarıda oynayıp akşam yemeği geldiği zaman anne tarafından eve çağrılmaktı. Tüm bu yaşanan durumlar, özellikle sokaklarda hayatı yaşayarak öğrenen çocuklar büyüdükleri zaman kendilerinden sonraki nesillere göre çok sayıda avantajları yanında getirdi. İşte bu avantajlar hakkında bilgiler.

1-Sosyalleşmenin Yalnızca İnternetten İbaret Olmadığını Bilirler

Image

80’li yılların çocukları iletişim yönünden gelişen bir nesil olmuştur. Sokakta oynarken iletişim kurulmasını, bir ortamda iken nasıl davranmaları gerektiğini daha küçük yaşlarda iken öğrenmişlerdir. Bundan dolayı iletişimleri her daim samimi ve içtendir.

2-Hem Dijital Hem de Analogdan Anlarlar

Image

80 dönemi çocukları dijital çağın gelişimine tanıklık eden bir nesildir. O dönemin en teknolojik oyuncağı olan tetrisle oynayan çocuklar nesil büyüdükçe Play Station oynamaya başladılar. Bundan dolayı da dijital çağın bütün gelişmelerinden haberdardır.

3-Duygusal Zekaları Gelişmiştir

Image

Seksenlerde yaşayan insanlar birebir iletişim kurdukları,duyguların daha gerçek ve samimi olduğu dönemi yaşamıştır. Bu sebepten dolayı o dönem insanları şimdiki insanların duygularını daha iyi okuyabilmekte ve daha insancıl tepkiler vermektedir.

4-Paylaşma Duygusunu Bilirler

Image

O dönemlerde sokaklarda oynayan nesil paylaşma duygusunu da deneyimleri sayesinde öğrenmişlerdir. O nesil yokluk ülkenin yokluk döneminde yaşadıklarından dolayı bir gazozun elde elde dolaştırıldığını iyi bilmektedir.Bundan dolayı paylaşmaktan asla çekinmezler.

5-Stratejik Kararlar Alırlar

Image

Aynı biçimde oyun oynamak, kendi kararlarını kendin almak ve oyunun sonunu getirirken doğru bir şekilde stratejik kararlar almak anlamına gelmektedir. Bu durumu sadece teoride değil pratikte de bire bir oranda başaran seksenlerin nesli bu deneyimini 2000’li yıllara taşımıştır.

6-Hırsları Sayesinde Kariyerlerinde Onları İyi Bir Konuma Getirdi

Image

O dönemlerde sokaklarda oynayarak büyümek ve bu oyunlarda iyi durumda olmak daha çocukluk döneminden başarının tadını almak demektir. Bu sebepten dolayı 80 dönemi çocukları kariyerlerinde iyi bir yere gelmek için büyük çaba harcamış bir nesil olarak büyümüştür.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları