Zeki insanlar yalnızdır. Yapılan araştırmalara göre, sosyal aktiviteleri arttıkça zeki insanların kendini mutsuz hissediyor olmasıdır. IQ’ su düşük insanlar ise kalabalık grupların içinde mutluluk hissine kapılırlar.

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, zeki insanlar daha az arkadaş edinerek mutlu olabildiklerini ortaya koymuştur. Yapılan bir diğer araştırmaya göre ise,insanların hayatını yaşanılır kılan iki önemli sebep bulunmaktadır.

 Image

1.Az nüfusu olan bölgelerde yaşayanlar, kalabalık bölgelerde yaşayan insanlara göre dahafazla mutlu olmaktadır. Bununla birlikte, sosyal ilişkileri artırıldıkça bazı insanlar kendilerini daha mutlu hissetmektedir.

2.IQ’ su düşük insanların aksine yapılan araştırmada, zeki insanların daha az kişiyle iletişime geçerek mutluluk elde ettikleri gözlenmektedir. Yani diyebiliriz ki zeki insanlar yalnızdır çünkü, sosyal ilişkileri arttıkça mutsuz olmaktadır bu tip insanlar.

Zeki insanlar yalnızdır dolayısıyla çevresinde az insana gereksinim duymaktadırlar. Yapılan tüm araştırmalar göstermektedir ki zeki ve zeki olmayan insanlar arasında bir takım farklılıklar bulunmaktadır. İlki zeka seviyesi düşük olan insanlar kalabalık gruplar halinde kendilerini mutlu hissederken, zeki insanlar da yalnız olmayı tercih etmektedirler. Çünkü bu seçim tam da onlara göredir. Kendilerini gereksiz bir kalabalığın içine hapsetmenin aksine yalnız kalmayı ya da daha kişiyle iletişim kurmayı tercih etmektedirler. IQ’ su düşük olan insanlar ise nerede kalabalık gruplar orada ortama dahil olmaktadırlar. Peki siz. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları