Kış aylarında alınmış olan kilolarda yaz mevsimi gelmesine rağmen bir türlü kurtulamayanlar için bu haberde yer alan öneriye dikkat etmekte fayda var.

Yaz aylarına girmeye hazırlanmakta olduğumuz şu günlerde kış aylarında alınan kilolarını rejim yaparak, hafif besinler tüketerek ve detoks diyeti yardımı ile bir türlü veremeyenler için yaz aylarında kilo vermek oldukça mümkün olmaktadır. Bu yöntemlerin en faydalı olanlarından biri de yüzmekten geçmekte. Yüzmek hem kalori yakmaya yardımcı olmakta hem de fazla kilolardan kurtulmanızı sağlamaktadır.

Image

Yüzmenin birçok stili bulunmaktadır. Yüzme esnasında yapılan her yüzme tarzının kalorilerinizi yok etmeye yardımcı olduğunu biliyor muydunuz?  Yanlış duymadınız ister kış aylarında kapalı havuzda ister denizde yüzmek kalorilerin yakılmasının en büyük yardımcılardan biri olmaktadır. Örneğin, sırt üstü yüzme esnasında harcanmakta olan kalorinin miktarı tam tamına 510 kalori olmaktadır. Tabi bir saat boyunca sırt üstü yüzmek şartı ile. Diğer taraftan ise eğer tatiliniz süresince ara vermek koşuşu ile gün boyunca iki saat sırt üstü yüzmek 1020 kalori yakmanıza eşdeğer anlamına gelmektedir. Bir diğer yüzme şekli olan serbest yüzmede ise harcanan kalori miktarı ise bir saat yüzmek şartı ile 480 kalorinin yakılmasına yardımcı olacaktır.  

Image

En zor yüzme biçimi olarak görülmekte olan kelebekte ise on dakika boyunca yüzmek yüz kalori harcamak anlamına gelmektedir. Zira on dakika boyunca kelebek stilde yüzmek hem kalori yakılmasına yardım etmekte hem de vücudunuzda bulunan tüm kaslarınızın çalışmasına olanak vermektedir.     

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları