Motorsiklet gibi iki tekerlekli otobüs yapıldı. Siroco isimli Kanada merkezli bir otomotiv şirketi tarafından geliştirilen bu araç, yolların dar olduğu şehirler, kasabalar ve köyler arasında taşımacılık amacıyla üretildi. İşte detaylar.

o2

Gyroskopik sistemi sayesinde dengede kalabilen aracın bir özelliği de otomatik pilot özelliğinin bulunması. Aracı tasarlayan Charles Bombardier, ‘'Bir motorsiklette gidiyor hissi vermek için yaptık. Ancak motorsikletteki gibi tek kişi değil, klimalı konforlu bir ortamda daha fazla kişiyi taşıyacak bir toplu taşıma aracı. Panoramik cam tavan seyahat edenlere çevreyi izleme şansı da veriyor'' dedi.

o3

Aracın altında tam ortasında bir sıra şeklinde yer alan tekerlerin aracın daha hızlı gitmesi şansını sağladığını kaydeden tasarımcı ekip, aracın böylece yolda daha az alan kapladığını da vurguladı. Nüfusu 15 binden az olan şehirlerde yolcu taşımayı hedefleyen aracın bir tarafında tek sıra, diğer tarafında ise iki sıra yolcu taşıma koltuğu bulunuyor.

o4

Gyroskopik sistem sayesinde her hızda dengede kalabilen araç, virajlarda da aynı dengeyi kolaylıkla sağlıyor. Gyroskopik sistem, yolcuların veya bagajların ağırlığına göre de kendini dengede tutabiliyor. Tüm bu sistemi de araçta bulunan bir bilgisayar sağlıyor. Bu konsept aracı geliştirme ve üretime geçme çalışmaları devam ediyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları