Sağlık alanındaki yeniliklere bir yenisi daha eklenerek kanseri tespit etmeye yarayan sakız üretildi. Uçucu olan kimyasal bileşikler sakız tarafından emilmekte, on beş dakika boyunca çiğnenen sakız analiz edilmekte ve kişinin kanser olup olmadığı tespit edilmektedir.

Biyoteknoloji firması tarafından kanseri tespit eden sakızüretildi. Vücudumuzda her kanser türüne has olarak uçucu organik bileşiklerüretmektedir. Bu yeni üretilen sakız yardımı ile bileşikler sakız tarafındanyakalanmakta sonrasında ise o kişinin kanser olup olmadığı analizlerle tespitedilmektedir. Bu konuda açıklama yapan uzmanlar, kanseri tespit etmeye yarayansakızın biyopsilerin, kan testlerinin ve idrar numunelerinin sonunugetirebileceğini ifade ettiler. Sakız herkes tarafından sakinleştirici biretkisi olduğunu bilinmekte. Fakat bir biyoteknoloji firması, bunu bir adım dahaileriye götürerek bir insanın kanser olup olmadığının belirlenmesine yönelikolarak sakız geliştirdi. Şu ana bilim insanları, akciğer, pankreas ve memekanserini tespit edebilen değişik türde sakız geliştirdiler. Sakız sayesindedoktorlar sakızın içerisinde hangi bileşiklerin bulunduğunu söyleme durumunasahip olabilecekler. Her hastalık nefeste değişik kimyasalları meydanagetirmektedir.

Image    Image

Bu yeni nesil sakızın ağızda uzun süre kalabildiği ve testedayanabilecek kadar dayanıklı olduğu açıklandı. Sakızın yalnızda on beş dakikaboyunca hasta çiğnemek zorundaydı fakat şimdilerde sakızın farklı türleriçıktı. Bunların da pankreas, akciğer ve meme kanserini tespit edebildiğibelirtildi.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları