Uyku, günün yorgunluğunu attığımız, bir kaç saat kendimizi resetleyip düşüncelerden uzaklaştığımız, kısacası hayatımızdaki en değerli aktivitelerimizden biridir. Eşler arasında sık olarak rastlanan yorganı çekme, ayağın soğuk atışmaları artık akıllı yatak teknolojisi sayesinde yok olacak. İşte detaylar.

Bu ritüeli gerçekleştirmek için hepimizin farklı prensipleri olduğundan eminim. Yatağın hangi kısmında uyumanız gerektiğinden, yatağın ısısına kadar karar verebilmek istersiniz. Ama işin içine ‘eş’ olgusu girince durumlar biraz karışıyor sanırım. Hayattaki mükemmel partneriniz, uykuda sizi tam olarak tamamlamıyor olabilir ve  bu çok durumu ritüeli daha kötü hale getirebilirler.

Image  Image

SmartDuvet isimli Kickstarter oluşumu, SmartDuvet Breeze isimli ürünleriyle işte tam da bu konuya parmak basıyor. Yeni teknolojileri sayesinde yatağın ısısını ayarlarken, eşler kendi taraflarının sıcaklığına kendileri karar verebiliyor.Üstelik artık 'yatağı topla' kavgalarına da son! Yatağın ısısını belirlemek için yorganın içerisinde gezinen farklı ısılardaki hava, tek bir düğmeyle yorganı kendi kendini toplayabilecek şekilde hareket de ettirebiliyor. Smartduvet özellikle bu işe üşenenlerin, yatak toplamaktan hoşlanmayanların veya hareket kısıtlılığı yaşayanların imdadına yetişecek türden bir ürün. Üstelik bu teknolojiden yararlanmak için yeni bir yatak ya da yorgan almak gerekmiyor. Patent başvurusu yapılan bu cihaz var olan örtülerin arasına yerleştiriliyor. Yorgan veya battaniyeye koyulan bu sistem uyurken üzerinizde bir ağırlık hissetmenize neden olmuyor. Sabah kalkıp kahvaltınızı hazırlarken mobil uygulamayı açarak yatağınızın toplanmasını sağlayabiliyorsunuz. Eğer evden çıkmadan odanızı toplamayı unutursanız yatağınızın yapılacağı saati seçebiliyorsunuz. Olur da örtülerinizi değiştirmek isterseniz tek yapmanız gereken Smartduvet’i kullandığınız yorgandan çıkartıp, yenisine takmak oluyor. 

akıllı yorgan    Image

Şimdilik, SmartDuvet Breeze Kickstarter üzerinden 199 dolardandan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Ürünün piyasaya çıktığında fiyatının 359 dolar olması bekleniyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları