Temizliğimize ne kadar çok dikkat etsek bile vücudumuzda öyle bir yer var ki temizlenmesi için özel işlemler gerektirmekte. Vücudumuzun biyolojik yapısından dolayı fazla miktarda bakteri bulunduran bölgelerimiz arasında öyle bir yer var ki sanırız ki sizler de bu duruma şaşıracaksınız. Bu bahsettiğimiz yer göbek deliği. Evet yanlış okumadınız göbek deliğinde iki binde fazla bakteri bulunmaktadır.

Günlük hayatta içerisinde çeşitli türden bakteriler, ter ve ölü deriler toplanmaya eğilimli olan göbek deliği basit bir yıkama ile temizlenme durumu olmayan vücudumuzun bir bölgesidir. Bu bölgeyi temizlemek için özel işlemlerin gerektiğini söylemekte fayda var.  Bu konuda araştırma yapan Kuzey Karolina Üniversitenden Profesör Rob Dunn ve ekibi göbek deliği üzerinde yaptıkları araştırmalar sonucunda yaklaşık 1500 bakteri türünün eklenmesi ile birlikte göbek deliğinde biriken bakteri sayısının 2368 rakamına ulaştığını açıkladılar.Peki göbek deliğinin temizlenmesine yönelik özel işlemler nelerdir biraz da ondan bahsetmekte fayda var. Uzmanlar, göbek deliği bölgesinin temizlenmesi için tuzlu suyun önemli bir katkı yapacağını belirttiler. Tuzlu suyun içerisinde bulunan klorun bakterilerin üremesini engelleyebileceğini belirtmektedir.

Image   Image

Vücudumuzun en kirli noktası olarak tespit edilen göbek deliğini daha temiz bir hale getirmek için bir parça pamuğa dökülen alkol yardımı ile o bölgeyi temizlemek de bakterilerin giderilmesi açısından başka bir yöntem olarak uygun görülmektedir.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları