Bazen kendinizi daha halsiz ve bitkin hissedebilirsiniz veya bağışıklık sisteminizin daha hassaslaştığını düşünebilirsiniz. Doktora gidip gerekli vitamin desteğini hemen hemen herkes almıştır. Özellikle kış aylarında daha çok hastalıkla burun buruna gelinmektedir. Soğuk hava ile birlikte salgın hastalıklarla karşı karşıya kalınmaktadır.

Yenilen gıdaların önemi burada bir kez daha ortaya çıkmaktadır. Besin yönünden oldukça zengin olan sebze ve meyvelere gereken önemin verilmesi gerekmektedir. Vücuda kalkan görevi gören vitaminleri daha yakından tanımak gerekmektedir. Vitaminleri genel olarak suda ve yağda eriyenler olmak iki gruba ayırmak mümkündür. Suda eriyen vitaminler, B ve C vitamini iken, yağda eriyenler ise A, D, E ve K vitaminleridir. Kısaca vitaminlere değinecek olursak; A vitamini vücut direncini yükseltir, görme ve kemik yapısı için oldukça fazla önem arz etmektedir. Bu vitamini kayısı, havuç ve marul gibi gıdalarda bulunmaktadır. 

Image

Saç sorunları ve sindirim rahatsızlıklarında ise vücutta eksikliğinin hissedildiğini gösteren vitamin ise B1 vitaminidir. Bu besin yumurta, balık ve sütte oldukça mevcuttur. C vitamini ise bolca tükettiğimiz meyvelerde mevcuttur. Çilek, kavun, karpuz ve kivi olmak üzere birçok sebze ve meyvede bulunmaktadır. Göz ve akciğer için oldukça önem arz emektedir ve eksikliğinde diş eti rahatsızlıkları görülmektedir. D vitamini ise balık yağı, balık, yumurta ve tereyağında oldukça bulunmaktadır.

Image    Image


Vitaminlerin doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir. Kontrolsüz hiçbir hapın kullanılmaması gerekmektedir.

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları