Türk insanının vazgeçilmezi olan ve geleneksel içeceklerinden Türk kahvesinin gün içerisinde 2 kere tüketimi bazı kanser türlerinin oluşmasını önemli bir oranda azaltmaktadır. Türk insanının asla vazgeçemediği Türk kahvesinin sağlık açısından birçok sağlık sorununa çare olduğu belirlendi. Türk kahvesinin kalın bağırsak kanseri oluşması riskini yüzde yirmibeş, safra kesesinde oluşan taşı engelleme oranının yüzde kırkbeş olduğu tespit edilmiştir.

Kanser Türleri

Image

İngiltere’de bulunan Harvard Tıp Okulunda yapılana raştırmada Türk kahvesi içenlerin kolon, meme ve birçok kanser riskineyakalanmalarının düşük bir olasılık olduğunu belirledi.

Diyabet ve Tansiyon

Image

Gün içerisinde iki kez Türk kahvesi tüketimi şeker hastalığınınoluşmasına ve tansiyonu düşürmeye yardımcı olmaktadır.

Parkinson Hastalığı

Image

Harvard Tıp Okulundan yapılan açıklamaya göre erkeklerdeTürk kahvesi tüketenlerin Parkinson rahatsızlığına yakalanma riskini ortadankaldırdığı açıklandı.

Gün Boyu Zindelik

Image

Diğer taraftan Türk kahvesinde bulunan kafeinin uyanıkkalmayı artırdığı tespit edilmiştir. Gün boyunca bir fincan Türk kahvesitüketimi, sağlık açısından önemli bir yere sahiptir. Diğer taraftan kafeinekarşı bünyesi hassas olanlar ya da uykusu kaçmasın isteyenler açısındankafeinsiz Türk kahvesi tüketmek önemli bir noktadır.    

Cilt Sağlığı

Image

Türk kahvesi şaşırtıcı bir şekilde cilt sağlığı açısındançok yararlı bir içecektir. Özellikle selülite ve akne gibi cilt problemleriniortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır. Yapmanız gereken içmiş olduğunuzkahvenin arta kalan kısmını sorun yaşanan yerlere masaj yaparak uygulamanız.   

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları