Tokluk hissiyatı veren, metabolizmayı hızlandıran ve yağ yakılmasını kolaylaştıran besinleri mutfağınızdan eksik etmeyin. İşte o besinler.

Kırmızı Biber

Image

Acı sevenler, acı sevmeyenlere göre daha şanslıdır çünkü kırmızıbiberin içerisinde bulunan kapsaisin maddesi metabolizmayı hızlandırmayayardımcı olurken, vücut ısısını yükselterek enerji harcamanızı sağlamaktadır.

Yeşil Çay

Image

Yapılan araştırmalara göre günde bir fincan yeşil çaytüketenlerin içmeyenlere göre yüzde kırkbeş oranında daha yavaş kilo aldığısaptanmıştır.

Yumurta

Image

Anne sütünden sonra en çok protein kaynağı olarak bilinenyumurta daha tok kalmanızı sağlamaktadır. Her gün kahvaltıda yumurta yemek güniçerisinde alınan kaloriyi azaltmaktadır.

Sütlü Kahve

Image

Tok tutmaya yarayan besinlerden biri de sütlü kahvetüketmektir. Kahve içerken süt tozu yerine günlük süt kullanmanızönerilmektedir.

Bal Kabağı-Yeşil Kabak 

Image   Image

Her iki kabak çeşidi, lif açısından çok zengin olmasındandolayı bağırsakları çalıştırmaktadır. Lif açısından zengin olan bal kabağında Cve E vitaminlerinin yanında magnezyum, karoten bulunmaktadır. Fosfor, kalsiyumve potasyum açısından zengin olan yeşil kabağı rendeleyerek salatalardakullanabilirsiniz. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları