Yılların eskitemediği, mahallenin neşesi, günlerin dedikodu kazanı 50 yaş üstü teyzelerimiz… Türkiye’nin neresine giderseniz gidin muhakkak karşılaşacağınız, hayatımız da olmazsa olmaz bu teyzelerimizin özelliklerini sizler için derledik, keyifli okumalar.



  1.   İsimler özellikle seçilmiş gibidir. Bu teyzeleri isimlerinden bulmak mümkündür. Hayriye, Hatice, Hüsniye, Fadime isimleri bu teyzelerin kategorisinde en sık karşılaşılan isimlerdir.

  2. Sürekli olarak yanlarından ayırmadıkları bez çantaları vardır. Ya kuyumcudan ya da eczaneden alınan bu bez çantalar adeta bu teyzelerimiz ile bütünleşmiştir.

  3. Yelek ve simli boncuklu tunikler bu teyzelerin trendleri arasında yer alır. Yüzyıllardır değişmeyen tek moda akımı da diyebiliriz tabi ki

  4. Para yok diyerek kollarına bilezik kulaklarına altın küpeleri dizerler… Ancak asla PARA YOKTUR

  5. Bir araya geldiklerinde her birine otomatik olarak dedikodu güncellemesi gelir. Sonrada aman günaha girmeye gerek yok diyerek tüm konu bitince susmayı tercih ederler. Eh tabi yersen 

  6. Çantalarından ayrılmayan sakızları ve tütün kolonyaları ile adeta teşkilatlanmışlardır.

  7. Günde tüm kurtlarını döktükten sonra otobüste gençlere masum bakışlar atarak yer isterler.

  8. Ellerinde bitmek bilmeyen bir örgü ile mütemadiyen dolaşırlar. O örgünün bittiği pek görülmemiştir.

  9. Patik onların vazgeçilmezleri arasında yer alır. Muhabbetlerin bir kısmı da patiklerin motifi hakkında sürüp gider. Sahi onu beş şişle mi ördün teyzecim?


Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları