Uyumakta zorluk çekiyor iseniz bu konuda dikkat! Hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelen tabletler ve akıllı telefonlar yaşantımızı kolaylaştırıyor bile olsa uyku ve beyin arasında bulunan dengeyi bozabilmektedir.

Her türlü iletişimi tabletler ve akıllı telefonlar ile yapabildiğimiz çağımızda diğer taraftan kitap, dergi, oyun oynama, fatura ödeme gibi birçok eylemi yapmaktayız. Alışkanlık haline dönen bu durumdan uyku öncesine bırakmak, kaliteli ve sağlıklı bir uyku için bir kural halini almaktadır.Tabletler ve akıllı telefonlar internete bağlı olmasalar bile radyoaktif dalgaları dışarıya doğru verirler. Geceleri vücudumuz melatonin hormonu yayar.Bu hormon sayesinde insan daha iyi dinlenir ve uyur. Yayılmakta olan bu dalgalar sebebi ile bu hormonların yayılmasında azalma görülür.  Uyumadan bir iki saat öncesinde bu cihazları elimizden bırakmak gerekmektedir. Beyin bu süre içerisinde yeşil ve mavi ışık ile radyasyon tehdidini algılamadığı için uykuya hazır hale gelecektir. En önemli nokta ise, bu cihazları yataktan yaklaşık olarak yirmibeş metre uzağa koymamız rahat bir uyku uyumamız için önemlidir. Diğer taraftan uyumadan önce elimizden bırakılan bu cihazlara olan bağımlılık da ortadan kalkmış olur. 

Image      Image

Sağlıklı bir hayat için uyku çok önemli bir husustur. Bu tavsiyelere uyulduğu zaman kaliteli uykunun yanında güçlü bir hafızaya sahip olunacak hem de vücudumuz enerjik bir yapıya bürünmüş olacaktır.   

 Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları