Hepimizin bir spor hevesi olmuştur. Kimimiz salona kayıt yaptırmış 3. Gün ise o koca ağırlıklardan korkup salondan kaçmışızdır. Ya da çoğumuz gibi düzenli olarak çalışsak bile bir türlü istediğimiz forma girememişizdir. Peki neden amacımıza ulaşamıyoruz? Cevabımız belli çok çalışmaktan daha önemli olan bir şeyi unutuyoruz. Doğru çalışmak. İşte size spor salonlarında yapılan 5 hata.


1. Kardio Meselesi

Kardio için yapılan en temel hatalarımız kardioyu ağırlık antremanlarından önce saatlerce ısınmak amaçlı yapmamızdır. Fakat doğru olan kardio zamanı antreman sonrasında yapılan kısa ve yüksek hızda yapılandır. Böylece daha fazla kalori açığı ortaya çıkarırsınız. 

2. Bacak Antremanlarının Gözardı Edilmesi

Spor salonuna gidip saatlerce koşu bandında koşmaktan daha önemlisi kas gruplarımıza yeterli uyarıyı vermektir. Bacak antremanları zor geçiyor diye yapmazsak yaptığınız diğer hareketlerden hiçbir verim alamazsınız. Kas gelişimi için gerekli olan anabolik hormonların salgılanması için büyük kas gruplarının uyarılması gerekmektedir.

3. Dinlenme Süresi

Egzersizleri yaparken dinlenme sürelerinin fazla tutulması çok yanlıştır. Dinlenme süresini arttırmanız takdirde kan dolaşımınız eski haline döner ve dokuların kanlanması gecikir.

4. Çok Tekrar Kas Yapar Düşüncesi

Ne yazık ki aynı kas grubuna defalarca aynı hareketle ve düşük ağırlıklarla yüklenmeniz o kas grubunu sadece yorar. Büyümek istiyorsanız yüksek ağırlıkla az tekrarlar yapmalısınız.

5. Esneme Hareketlerinin Isınma Amaçlı Yapılması

Esneyerek ısınacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Esneme hareketlerini setler arası yapmalısınız ki kaslarınız büyümek için yer açsın.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları