Gün geçtikçe teknolojilerde yaşanan gelişmeler insanların başını döndürmeye devam ettirmekte. Yıllar boyunca kullanmakta olduğumuz Wi-fi teknolojisinin yerini 100 kat hızlı olacağı belirtilen Li-Fi teknolojisinin alacağı belirtildi. Li-Fi teknolojisi şu an kullanılmakta olan Wi-Fi teknolojisine göre inanılmaz hızlı olacak.

Uzmanlar, günümüzde internete bağlanmak için kullanılan Wi-Fi teknolojisini geliştirmek için çalışmalarını devam etmekte. İnternet bağlantısını radyo dalgaları sayesinde sağlamakta olan Wi-Fi teknolojisinin bundan birkaç yıl sonrasında yerini Li-fi teknolojisinin alabileceği belirtilmekte.

Image  Image

Li-fi teknolojisinin Wi-fi teknolojisinden farklı olarak ışığı kullanmakta ve gelen verileri ışık fotonları üzerinden sağlayan bir kablosuz bağlantı teknolojisi olduğu belirtildi. Li-fi teknolojisi teknolojisi ile ilgili araştırmaların ilk olarak 2011 yılında başlamış. 2013 senesine gelindiği zaman da tek bir LED ışık kullanmak sureti ile saniyede 1.6 GB hızına sahip internet bağlantısı yayabilecek kadar ilerleme gösterdi. Son zamanlarda ise Li-Fi teknolojisinin kullanılmamasındaki sebebin bu teknolojinin sadece ışık bağlantısı ile sağlanması. Wi-Fi bağlantısında başka bir odada bulunulmasına rağmen radyo dalgaları olması sebebi ile kullanmak mümkün fakat bu Lİ-Fi teknolojisi ile yapılması için devamlı suretle cihazın internet bağlantısını yaymakta olan ışığa doğru dönmesi gerekmektedir. Li-Fi teknolojisi yaşantımıza girdiği anda örnek verecek olursak evimizde indireceğimiz 12 GB'lık boyutta bir filmi bu teknoloji sayesinde 10 saniye gibi bir sürede indirme şansına sahip olacağız. 

Image

Li-Fi teknolojisinde yaşanan bu durum sebebi ile internet kullanımı ne kadar hızlı olursa olsun internet bağlantıları kullanışlı olmazdı. 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları