Gün boyunca ayaklarımız tüm kahrımızı çekmektedir. Bundan dolayı da ayaklarımızda zamanla bazı rahatsızlıklar görülebilmektedir. Bu sorunları yaşamamak için ayak sağlığımıza dikkat etmemizde fayda bulunmaktadır. İşte size sıkça yaşanmakta olan ayak rahatsızlarından üç tanesi hakkında bilgiler.

Baş Parmak Çıkıntısı

Image

Ayaklardaki baş parmağın içeriye doğru hareket etmesi ile tarak kemiğinin dışarıya dönmesi sonucunda oluşan başparmak çıkıntısı sorunu ayağı sıkan, sivri ve dar ayakkabı kullanımından oluşmaktadır.

Topuk Ağrıması

Image

Halk arasındaki tabiri ile topuk dikeni olan topuk ağrısı, bir süre hareketsiz durumdan ayağa yeniden kalkınca yoğun olarak hissedilmektedir. Ayak topuğuna sanki bir şey batıyor hissi vermekte olan topuk ağrısı yürüdükçe hafifler gibi olsa bile uzunca yürümek ya da ayakta durmak ağrının artmasına neden olmaktadır. Düz tabanlı ya da yüksek topuklu ayakkabı giymek, aşırı egzersiz yapmak topuk ağrısının oluşmasına sebep olmaktadır.

İçe Basmak Ve Düztabanlık

Image

Kavis şeklinde olan ayak tabanımız, adım atılmasını sağlayan yatay yaylanmadaki en önemli yapılardan biridir. Bu yaylanmayı sağlamakta olan tendonun ve kasların çalışmamasın sonucunda düztabanlık meydana gelmektedir. Düztabanlık kimilerine sorun çıkarmasa bile erken yorulmaya, içe basmaya ve bacak ağrılarına neden olmaktadır.  

 

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları