Sibirya’da yaklaşık 2 yıl önce açıldığı iddia edilen ve geçtiğimiz hafta fark edilen genişliği yaklaşık seksen metre ama derinliği henüz hesaplanamayan dev çukura giden bilim adamları henüz net bir sonuca ulaşamadılar ama teoriler bunun küresel ısınmadan kaynaklandığı üzerinde durulmaktadır.

Sibirya`da"Kara Delik" Keşfi Kafaları Karıştırdı            

Image  

Bilim adamları kara delik hakkında yine hayretler içinde nasıl oluştuğunu anlamaya çalışmaktadırlar. Yaklaşık 4 yıl önce açıldığı anlaşılan deliğin genişliği 80 metre, derinliği ise henüz ne kadar olduğu belli olmayan adı üstünde kara bir delik. Bilim adamlarının konu hakkında net bilgiler vermemektedirler.Teorilerin doğrultusu küresel ısınma olarak değerlendiriliyor.

Kara Delik Nasıl Açıldı?              

 Image      Image

Kara delik dipsiz bir kuyu gibi bilinmezlikleri taşıyor. Bilim adamları açıklamalarında, küresel ısınmanın boyutlarını gözler önüne seriyor. Rusya Kutup Altı Bölgeler Araştırma Merkezi'nden Anna Kurchatovada, The Siberian Times'a benzer gözlemler yapmış ve çukur için küresel ısınma sonucu oluştuğunu, yer altında oluşan patlamalar nedeni ile böyle bir delik meydana geldiğini düşünmektedir. Kurchatova, su, tuz ve gaz bileşiminden büyük bir patlama gerçekleşip, küresel bir ısınma meydana gelmektedir. Bu nedenle açığa çıkan gaz sonucu olabileceği gibi deliğin iç kısmında büyük bir karanlığın olması da patlama iddialarına daha yakın bir anlam yüklüyor. Bilim adamları,bölgeden aldığı numuneleri inceleyerek böyle bir kanının daha doğru olduğunu belirtmişlerdir. Diğer bilim adamları içinde konu ilgili görüşleri destekler nitelikte. Yeni Güney Galler Üniversitesi Kutup Bilim adamı Dr. Chris Fogwilliçin kara deliğin buzun erimesi ve doğal bir gaz çıkışı sonucu oluşan bir delik olarak görüş bildirmektedir.                                                                                                                          

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları