Düzenli koşmak sadece kilo vermenize yardımcı olmanızın dışında kalp hastalıklarından ve kanser riskinden koruduğu anlaşıldı.

Kilo vermenin önemli yardımcılarından biri olan düzenli koşmak sağlıklı olmanın anahtarı hem de vücudun hem forma girmesini sağlamakta hem de kilo kanser ve kalp hastalıkları riskinden korumaya yardımcı olmaktadır.Koşunun inanılmaz faydalarını anlatmaya başlamakta fayda var!

Image

Tempolu ve düzenli yapılan koşular osteoporoz tehlikesiniuzaklaştırmakta ve kemiklerin kalitesini korumanın yanında kilo verilmesinisağlamaktadır. Bir km koşularda harcanmakta olan kalori miktarının 100 kaloriolduğu yapılan araştırmalar sonucunda belirtilmiştir. Normal düzeyde sağlıklıolmanın anahtarı olan koşu sporunu uygulamak, yüzmekten, bisiklete binmekten yada egzersiz yapmaktan daha fazla kalori yakılmasına imkan vermektedir. Koşmak diğer taraftan kalbe önemli faydalar sağlamakta. Kalbi büyütmesinin yanında kuvvetlenmesine de yardımcı olmaktadır. Koşmak, kalbimiz için daha ekonomik vedaha uzun süre çalışmasını sağlamaktadır. Her gün düzenli koşu yapmak,kolesterol, diyabet ve obezite rahatsızlığı olanlar için de bire birdir.

Image

Son olarak her gün düzenli koşu yapmak koşan kişinin stresini azaltmakta ve kendini mutlu hissetmeni sağlamaktadır. Sağlığın anahtarı olarak kabul edilen koşu sporunu yapmak vücudumuz ve organlarımız için vazgeçilmez bir sağlık kaynağıdır.

Image


 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları