Yaz aylarının yaklaşması ile birlikte kış ayının havasından çıkan saçlar ne yazık ki nemini kaybeder. Işıltısız ve cansız saçlar ile yaza girmek istemiyor iseniz, saçınızın kaybettiği proteini geri alması adına evde nem maskesi uygulayabilirsiniz. Oldukça kolay ve son derece etkili bu nem maskesi ile saçlarınız parıl parıl parlayacaktır.

Image

Saçınıza nem maskesi yapmak içinilk ihtiyacınız olan şey 2 adet yumurta ve 4 yemek kaşığı zeytinyağı vedilerseniz birkaç damla limon suyu. İlk olarak 2 adet yumurtanın sarısınıuygulama kâsesi içine dökün ve karıştırın. Sonrasında 4 yemek kaşığızeytinyağını karıştırdığınız yumurta sarıları içine ekleyin ve tekrar yağ ilebirlikte 2 dakika kadar karıştırın. Saçlarınız kuru iken uygun bir saç fırçasıile önce diplere sonra uçlara doğru karışımı uygulayın ve bir tarak yardımı iletüm karışımı saçınıza yedirin.

Image

Uygulamayı tamamladıktan sonrabir streç film ile saçlarınızı sarın ve üzerine bir havlu geçirin. Bu maskeyisaçınızda ortalama olarak 4 ile 5 saat arasında bekletin. Dilerseniz geceuygulayıp sabahta yıkayabilirsiniz. Ardından durulama aşamasında asla sıcak sukullanmayın. Bu aşamada ilk durulamayı soğuk su ile ardından ikinci durulamayıılık su ile yapın ve duruladıktan sonra saçlarınızı şampuan ile iyice maskedenarındırın. Ayda bir yahut 2 kere bu maske uygulamasını yaparak saçlarınızınkaybettiği nemi geri kazanmasını sağlayabilirisiniz. 

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları