Saç kırılması problemleri başta bayanlar olmak üzere birçok kişinin yaşamış olduğu bir sorundur. Saç tellerinin zayıflamasından ötürü meydana gelen saç kırılmalarının engellemesi için sağlıklı saç bakımının yapılması önemli bir husus olarak göze çarpmaktadır.

Çoğu kişiler saç boyası, perma, röfle gibi güzelleşme işlemlerinden; jöle, saç spreyi, köpük gibi saç şekillendiricilerinden vazgeçemedikleri aşikar. Bazıları ise fön çekmek veya maşa ile saçlarını rüzgar ’da ahenkle dans etmesini sağlamadan hiçbir şekilde dışarı çıkmadıklarını gözlemliyoruzdur. İşte bu yapılmakta olan saçları biçime sokma işlemleri,yanlış bir şekilde taramak, sık sık saçları toplamak ve kullandığımız ürünlerinkaliteleri, saçların zaman içerisinde yıpranıp kırıkların oluşmasına nedenolmaktadır. Bu sorundan kurtulmak için saçbakımına dair bilgiler vermekte fayda bulunmaktadır.

Image

Bu sorunlardan kurtulmak için bazı yöntemler bulunmaktadır.Bu yöntemlerden bahsetmek gerekir isek, öncelikle uzun saça bile sahip olsanızbile saçları açık bir biçimde olmak, saç şekillendirilmesi olarak içinkullanılan aletleri çok sık kullanmamak ve kesinlikle saçlarınızı fazla ısıyamaruz bırakmamak saç kırılmalarının önlenmesi açısından bazı yöntemler arasındayer almaktadır. İpek ve saten yastık kullanınız. Zira bu yastıklar saçınızdakidüğümlenmeyi ve saç kırılmalarını engelleyecektir. Eğer saçınızı açtıracak veyaboyatacaksanız dikkatli olmalısınız sonuç olarak her türlü kimyasal maddeleriçermekte olan saç boyaları saçınızı güçsüzleştirmenin yanı sıra saçlarınızınkırılmalarına neden olmaktadır. Perma ve boyama gibi kimyasal uygulamaların herbiri arasından en azından iki haftanın geçmesi gerekmektedir. Diğer türlü saçlarınızçok yıpranabilmektedir.

Image

Saçları besleyici bakımların uygulanması ve bir şapka yardımıile saçlarınızı sarmanız ve on-on beş dakika boyunca bekletildikten sonra dabuzlu ve limonlu su ile birlikte güzel bir biçimde yıkamanız saç kırıklarınınönlenmesine yardımcı olacaktır.  Sonolarak özellikle yaz aylarına girilen şu günlerde saç bakımına daha fazla özen göstermek hem saç kırılmalarınınengellemesine hem de saçların daha bakımlı olmasını sağlamaktadır. Mutlaka amamutlaka kullanacağız ürünlerin güneşe karşı koruma içerdiğinden emin olmaktafayda vardır.     

Image


 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları