Sabahları erken kalkmak ve spor yapmak sağlığımız açısından oldukça önemlidir. Eğer sabahın erken saatlerinde spor yapan biriyseniz işte size 8 önerim var.


1. Sabahları testesteron seviyeniz yüksek olacaktır. Bundan dolayı sabah yaptığınız antremanlarınızda daha çok kalori açığı oluşturabilirsiniz.

2. Ağırlık antremanlarınızı sabah saatlerinde yapıyorsanız kan şekerinizin düşmesini engellemek amaçlı hafif karbonhidratlar tüketin, aç karna ağırlık antremanı yapmayın fakat dolu mide ile de egzersizlere başlamayın.

3. Isınmak spor öncesinde sakatlıkların önüne geçmek adına oldukça önemlidir. İlk olarak ip atlama, zıplama şınav çekme gibi kendi vücut ağırlığınızla birkaç hareketle ısınabilirsiniz.

4. Sabah kalkar kalkmaz su için. Sindirim sistemini uyarmış olursunuz ve gün içerisinde de bolca susayarak su içmiş olursunuz. Unutmayın vücudunuzun gelişimi için su olmazsa olmaz.

5. Sabah öncelikle bir kahve tüketerek duyularınızın açılmasını sağlayabilir gerekli enerjiyi vücudunuza sağlamış olursunuz.

6. Antreman sonrasında protein ağırlıklı bir kahvaltı yapmanız oldukça önemlidir. Özellikle en az 2 ya da 3 yumurta yemeli ve mutlaka bir fincan yeşil çay içmelisiniz.

7. Sabahları aç karnına yapılan kardiolar yağ yakımı için fazlasıyla önem arz eder. Sadece kardio yapacaksanız ve ağırlık antremanınınz yoksa aç karnına olmalı bol su içmeli ve bu süreyi 40 dk dan uzun tutmamalısınız.

8. Kardiolara hafif hızla başlamalı ve nabzınızı normal değerlere çıkartınca hızını düşürmelisiniz.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları