Canınızın sıkıldığı evde patlamak üzere olduğunuz nice zamanlar da aklınız ilk gelen şey müzik dinlemek ya da film izlemek oluyorsa sizde bizdensiniz. Huzuru arayanlar olarak ilk düşündüğümüz şey bizi akışına kaptıracak sesler. Peki bu seslerin kaynağı nedir? İzlediğimiz filmden aklımıza kalan ve yana döne aradığımız film fonları oluyor genelde bu sesler. Sizleri derinden etkileyeceğine inandığımız 5 önerimiz var.

Kulaklığı taktığınızda huzura giden bir yoldasınız hissi veren ilk önerimiz Mr. Nobody filminin muhteşem parçası ‘we can move on’.Filmin arka fonuna yeterince yakışan bu parça derinden etkisine alıyor bizi.İkinci olarak ise Çağatay Ulusoy’un başrolde oynadığı Delibal filminde ve yabancı yapımlarda kullanılan Balmorhea yapıtı ‘remenbrance’. Adı gibi sizi geçmişe ötüren bu muhteşem sesi dinlemeniz şiddetle tavsiye edilir. Sırada ise Bir Gün (One Day) adlı aşk filminin sountrackı olan Rachell Portman yapıtı ’we had today’ var. 12 dakikalık uzatılmış versiyonu ile muhteşem hayaller kurabilir, huzurla uyuyabilirsiniz. Bir diğer parçamız ise gladyatörün efsane fonu, duyduğunuzda anımsayacağınız ‘now we are free super theme song’. Sizi mistik bir havaya sokacak ve başınızı döndürecek güzellikte olan bu fonu mutlaka dinlemelisiniz. Ve son olarak yine şiddetle tavsiye ettiğimiz ve hepimizin bildiği üzere ‘Titanik’. Birçok farklı versiyonu bu fonu en beğendiğimiz halleriyle farklı farklı bulup dinleyebiliriz.

Aslı şudur ki müzik hayattır. Hele de ruhumuzu besleyen bu film ya da dizi fonları başkadır.Gerçek hayattan birkaç dakikalığına olsa da uzaklaştıran bu sesler hayattır.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları