Evlerin en önemli kısımlarından biri olan yatak odaları en çok kullanılmakta olan yerler arasında gelmektedir. Evlilik aşamasında olan çiftler yatak odalarını seçerken ayrı bir özen göstermektedir. Çiftler, genel olarak yatak odası dekorasyonunu yaparken genelde romantizm rengi olan kırmızı rengi seçmektedir.

Renk Seçimi

Yeni evlenen ya da evlilikte bir hayli zaman geçen çiftleraçısından romantik  yatak odası modelleri seçimlerinde renk önemli bir noktadır. Koyu ve kapalı renkler yerine açıkrenkte pastel renkler seçmek yatak odasını daha ferah ve romantik bir görünüşe sahip olmasını sağlayacaktır. Yatak odası duvarlarınızda boya yerine çiçek desenine sahip duvar kağıtlarını tercih edebilirsiniz. Tüm duvarı duvar kağıdı ile kaplamak yerine yatak başı duvarını büyük desenlere sahip olan duvar kağıdı seçerek yatak odasına romantizm havası verme olanağına sahip olabilirsiniz. 

Image   Image   Image

Yatak OdasınıAydınlatma

Romantik yatak odası dekorasyonun aydınlatma önemli hususlararasında yer almaktadır. Yatak odasında çok sayıda ışık tercih edilmemelidir.Bunun yerine romantik tarzda yatak odası dekorasyonunda küçük ışıkları veavizeleri tercih edebilirsiniz. Diğer taraftan yatak odasını mumlarla daışıklandırabilirsiniz. Mumlar yatak odanıza romantik bir hava katmanızayardımcı olacaktır. Avizeyi veya abajuru yatak odasında aydınlatma aracı olarakkullanmanın haricinde dekorasyon aracı olarak da kullanma olanağına sahipolabilirsiniz. 

Image

 Yatak Odasında Aksesuar Kullanımı

Romantik tarzda yatak odası dekorasyonu yaparken aksesuarkullanımı önemli bir yer teşkil etmektedir. Çok sayıda aksesuarkullanılmasından kaçınılması yatak odasının daha sade bir yapıda olunmasınadikkat edilmesi gerekmektedir. Odanızda bulunması istediğiniz çiçekleriseçerken cansız süs çiçeklerinin yerine orkide, gül ya da begonya gibi güzel vekokulu tarzda çiçekleri kullanabilirsiniz. Yatağınız üzerine rahat ve küçüktarzda yastıklar koyarak da romantik bir yatak odası dekorasyonuyapabilirsiniz. 

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları