Teknoloji ve yenilikçilik kaynağı Silikon Vadisi şimdi de pizzalara el atmış durumda. İşte detaylar.

Genç bir şirket olan Zume Pizza'nın kurucuları Alex Garden ve Julia Collins, pizza üretimini insanların elinden almak niyetinde. Gerçi üretimde şimdilik birkaç insan çalışıyor ama şirketin mutfağında neredeyse tüm süreçlere robotlar hakim. İşte robotlar bir pizzayı şöyle üretiyorlar:

Image

Robot 1 önüne gelen hamuru geniş bir daire olarak bastırarak yayıyor, Robot 2 hamura domates sosunu döküyor, Robot 3 domates sosunu hamurun her yanına dağıtıyor, İnsan görevli tercih edilen malzemeleri yerleştiriyor, Robot 4 pişmeye hazır pizzayı üretim bandından fırına aktarıyor, son olarak da Robot 5 pişmiş pizzayı fırından alıp 8 eşit parçaya bölüyor.

Image

Bu akıllı sistem aynı zamanda malzeme stoğunu ve kullanılan malzeme miktarını da gerçek zamanlı şekilde takip ediyor. Bir malzeme biteceği zaman, uygun bir zaman aralığında teslim edilecek şekilde otomatik malzeme siparişi de yapabiliyor. Zume Pizza satın aldığı tüm organik malzemeleri direk üreticisinden alıyormuş. Hamur, domates sosu ve sosisler ise tesiste elde üretiliyor.

Firmanın ilginçlikleri bu kadarla da bitmiyor. Pizzaların taşındığı teslimat kutuları şeker kamışı bazlı bir malzemeden üretiliyor, bu da kenarların çıtır kalmasına yardımcı oluyor. Bir diğer ilginçlik de pizza teslimatı yapan kamyonda. Kamyonun içinde 56 tane ince fırın var, kamyonlar siparişleri alıyor ve GPS ile müşteri rotası çizerek pizzaları yolda pişiriyor. Böylece evinize gelen pizzanın sıcaklığı ve tazeliği garanti oluyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları