Özellikle kahvaltıların vazgeçilmez besin kaynakları arasında yer alan peynir insanların sağlığı açısından önemli bir gıdadır. Peynir tüketildiği zaman ne kadar çok faydalı bir besin olduğu anlaşılıyor ise peynir suyu dendiğinde belki çok şaşıracaksınız belki de ilk defa bu tanımı duyacaksınız ama peynir altı suyunun faydaları saymakla bitmeyeceğini bilmekte de fayda var. İşte peynir altı suyunun faydaları.

Image

Peynir altı suyu öncelikle kanser oluşumunu engeller. Peynirsuyu içerisinde bulunmakta olan aminoasitler ve proteinler, kadınlarda rahim vegöğüs kanseri, erkeklerde ise prostat kanseri riskini düşürmeye yardımcıdır.Peynir altı suyu kadınların menopoz döneminde sıkça görülen kemik erimesi içinde doğal bir çözüm kaynağıdır. Peynir suyunda bulunan bolca kalsiyum yorgunolan kişilerde eklem ve kas ağrılarını geçirmektedir. Peynir altı suyu vücuttamikrop üremesini durdurucu bir özelliğe de sahiptir. Bağışıklık sisteminingüçlenmesine yardımcı olan peynir suyu diyabet tip 2 hastaları için deyararlıdır.

Image        Image

Peynir altı suyunda bulunan proteinler ve aminoasitler, kanyolu ile doğrudan kas hücrelerine gelmesi ile kas dokusunun yapımındakullanılırlar. Böylece kas yapmayı düşünen erkekler peynir tozu kullanarak buhayalini bir nebze olsun gerçekleştirebilirler. Peynir altı suyunu tüketmeyebaşlanıldığı andan itibaren insanın iştahının kesildiği ve tokluk hissiyatıverdiği saptanmıştır. Peynir altı suyu kadınlarda östrojenin az salgılanması vehormonal dengesizlikler gibi rahatsızlıklara iyi gelmektedir. 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları