Dünyaca tanınmış araba üreticilerinden biri olan Ford firması, ‘çocuğum araba ile gezmeden uyuyamıyor’ diyen ebeveynler için özel bir yatak üretti.

Ford firması tarafından üretilen bu yatak,  hem yorgun düşen anne ve babalara nefes aldırmakta hem de çocukların uyumasına yardımcı olmaktadır. Max- Motor Dreams’adı verilen çok özel bebek yatağı, otomobilin seyir halinde giderken çıkardığı sesin aynısın çıkartmakta ve benzer hareketler yapabilmekte. Diğer yandan gece görünmekte olan yoldaki ışıkların da aynısı bu özel bebek yatağının içerisinde simülasyon ile yerleştirilmiş durumda. Anne ve babaların çocukların huzursuz olduklarında uyumadıkları zaman söyledikleri ‘’ancak arabada giderken uyuyor’’cümlesinden yola çıkılarak bu düşüncenin gerçekleştiği belirtilmekte. Ford firması tarafından tasarlanan özel çocuk yatağı, altına monte edilmiş olan ve arabanın hafifçe gittiği zaman ki sesi çıkaran bir hoparlör bulunmaktadır.Diğer yandan, bir salıncak misali hafifçe sallanarak aracın gidiyormuş hissi uyandırmaktadır. Ford firmasının tanıtım kampanyası olarak tasarlanan özel üretim bebek yatağının seri üretime geçip geçmeyeceği hususunda bir açıklama bulunmamaktadır.

Aile bireyleri için büyük kolaylık olacak olan özel tasarım henüz pilot proje aşamasında olan bu yatağa talep gelmesi halinde, seri üretimine geçileceği ifade edildi. Görünen o ki bu yatak aile bireyleri açısından sorun olan çocukların huzursuz olmalarından dolayı uyuyamama sorununa önemli bir çare olacak gibi görünmektedir. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları