Asırlardır süre gelen melodiler, bazı zamanalar istemsizce ağzımıza takılan sözler. Hayatımızın koca bir parçası haline gelen asla hayır diyemeyeceğimiz müzik kavramı ve bunlara anlam katan kelimeler. Pe ki nasıl oluyor da aşığı olduğumuz bu sesler ruhumuza yön veriyor. İçinde bulunduğumuz stres ortamından çekip alıyor

Image

Gerçek şu ki müzik dış dünyadan soyutlanmak istediğimiz zaman ilk başvurduğumuz rahatlama yöntemi. İnsanız ve ağlamak istediğimizde gözyaşı bezlerimizi harekete geçiren seslere ihtiyaç duyuyoruz. Bazen neşemizi arttıracak bazen de ruhumuzu dizginleyecek sesler duymak istiyoruz.İşte tam burada size güzel bir haberim var. Araştırmalara göre doğada bulunan seslerin belirli bir akışa sahip olması ve kulağa güzel gelecek notalar insandaki hücrelerin yapısını etkiliyor. Stres altında bulunan hücrelerin olumsuz etkilerini ortadan kaldırıyor. Başta psikoloji kaynaklı hastalıklar olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde tercih edilen bu yöntem özellikle kanser hastalarında kötü huylu kanser hücrelerinin formların da değişiklik yaratıyor. Ruhen rahatlayan insanlar önce mutlu oluyorlar sonra da mutluluğa bağlı olarak kanser hücrelerinin yok olmasına ve alınan tıbbi tedavi sürecinin daha kolayatlatılmasına neden oluyor. Kimi zaman hareketli bir parça ile mutlu olurken kimi zaman da fon müzikleriyle geçmişe gidiyoruz.

Image      Image 

Demem şu ki müzik ruhun gıdasıdır sözü hafife alınacak gibi değil. Biz farkında olmadan hücrelerimize bu denli etkileyen müzik tüm insanların hayır diyemeyeceği bir eylem olmaya ve nice stres ve hastalık durumlarında bizi mutlu etmeye devam ediyor.

     

   

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları