Mutluluk hormonu olarak bilinen serotonin eksildiğinde başta uyku sorunu olmak üzere obeziteye kadar pek çok sağlık sorununa neden olmaktadır. Peki bu mutluluk hormonunu arttırmanın yolu yemekten geçiyor mu? İşte mutluluk hormonuna olumlu etki eden beş besin maddesi.

Muz

Image

Kokusunun bile mutluluk veren besinlerden biri olan muz,bünyesinde bulunan yüksek oranda B vitamini ve potasyum serotinin oranınıyükseltmeye yardımcı olmaktadır.

Balık

Image

İçeriğinde bulunan Omega 3 sayesinde mutluluk hormonunuarttıran balık, beyin fonksiyonlarının da düzenli olarak çalışmasınısağlamaktadır.

Süt ve Süt Ürünleri

Image

Süt ve süt ürünlerinde temel aminoasitlerin bulunması ve serotoninyapımından kullanılan triptofan açısından zengin olmasından dolayı insanınkendini daha iyi hissetmesini sağlamaktadır.

Çilek

Image

Bahar aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olan Çilek,çeşitli mineraller ve C vitamini bulundurmasından dolayı tüketildiği zamaninsana mutluluk vermektedir. Diğer yandan antioksidan özelliği sayesindebağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

Bitter Çikolata

Image

Bu isim duyulduğunda bile insana mutluluk vermektedir.Beyinde mutluluk hormonu seviyesini arttırarak insanların gün içerisinde mutluolmalarına yardımcı olmaktadır.

 

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları