Fazla kiloları ile sorun yaşayanlar açısından sağlıklı bir beslenme planı uygulayarak kilo vermek önemli bir husustur. Bu esnada bol sebze ve meyve tüketmek gerekmektedir. Son zamanlarda sıkça uygulanmakta olan rejim yöntemlerinden biri de meyve diyeti olarak bilinen diyet türüdür.

Meyve tüketmek dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemliparçaları arasında yer almaktadır. Her gün belirli oranlarda meyve tüketmek kanbasıncını dengelemeye yardımcı olmakta ve vücudumuzu başta kanser olmak üzere,böbrek taşı ve şeker hastalığı riskine karşı korumaktadır.

Image

Meyve tüketmek, beslenme planı açısından önemli bir yerteşkil etmektedir. Meyve diyeti uygulamak diyeti yapan kişiye enerji vermeninyanı sıra düşük kalori alınmasına yardımcı olmaktadır. Son zamanların sık olarakuygulanmakta olan meyve diyeti üçgün boyunca süren bir rejim uygulamasıdır. Bu üç gün boyunca tüm öğünlerdefarklı meyveler tüketilebilmektedir. Karpuz gibi özellikle su içeriğibakımından yüksek orana sahip meyveler tüketilebilir. Diğer yandan muz gibiyüksel kalori içeren meyvelerin bu diyette tüketilmemesi gerekmektedir.

Image

Meyve diyeti esnasında tüketilmesi gereken meyvelerdenbahsetmek gerekirse, meyve diyetinde içeriği su bakımından zengin olanmeyvelerin tüketilmesi önerilmektedir. Kavun ve karpuz bu tür meyvelere birörnek teşkil etmektedir. Sulu meyveler, vücut açısından gerekli olan potasyum,mineraller ve magnezyum açısından zengin meyvelerdir. Diğer yandan bu türmeyveler C vitamini ve antioksidan açısından zengindir. Sulu meyvelervücudumuzdan zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olmaktadır. Portakal,kavun, nar ve elma gibi meyveler elli kaloriden az kalori içermekte olanmeyvelerdir. Bu sayede kilo vermek isteyenler açısından yağ yakımını vemetabolizmayı hızlandırmaktadır. Tüm bu bahsedilen öneriler kilo vermeyeyardımcı olsa bile düzenli spor yapmayı ihmal etmemekte fayda bulunmaktadır.    

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları