Yapılan araştırmalar çok kitap okuyan kişilerin televizyon seyredenlere oranla başkalarını daha iyi anladığını göstermekte. İngiltere’de yapılan araştırma sonucunda, kitap kurdu kişilerin televizyon izleyenlere göre insanlarla ilişkilerde daha başarılı oldukları ve daha fazla empati kurabildiği ortaya çıktı. Bu konuda yapılan araştırma sonucundaki ayrıntılara gelince.

Londra’da bulunan Kİngston Üniversitesinde yapılan araştırmaya katılan 123 kişiye kitap okuma ya da televizyon izlemek ile ilgili olarak tercihleri soruldu. Bu araştırmaya katılan kişilere daha sonrasında başka insanlarının hislerini ne düzeyde dikkate aldıkları ve yardım talebinde bulunup bulunmadıklarına dair kişiler arasında yaşanan iletişim beceri ile ilgili olarak bir teste tabi tutuldular. Yapılan testler sonucunda, zamanını kitap okuyarak geçirenlerin, televizyon izleyenleri tercih edenlere göre insan ilişkilerinde daha başarılı oldukları ve daha çok empati kurabilme imkanına sahip oldukları tespit edildi. Uzmanlar, kitap okumanın insanlara olaylara daha farklı açıdan bakabilme yeteneği kazandırdığını ve başkalarını da daha iyi anlayabilmelerine katkı sağladığını belirttiler. Kitap okumayı televizyon seyretmeye tercih eden kişilerin, olumlu ölçüde sosyal davranışlarının olduğu ve empati yeteneklerinin daha gelişme gösterdiği saptandı.

Image    Image

Yapılan araştırma neticesinde zamanını televizyon izleyerek geçiren insanların arkadaş canlısı olmadıkları ve başka kişilerin düşüncelerine karşı daha az anlayış gösterdikleri tespit edildi. Bu haber umarız ülkemizde daha fazla kitap okumaya teşvik eder insanları.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları