Kış mevsiminde tatilin tadı bir başka olur. Yazın daraltan sıcaklarını çoktan arkada bıraktıktan sonra, kışın soğuğuyla birlikte eşsiz manzaraların size eşlik edeceği mekânlar aranmaya başlanmaktadır. Hiç uzatmadan ilk şehir ile başlayalım.

Tabii ki kış denir de Uludağ’ dan bahsetmeden olur mu hiç? Bursa’ya bir saatlik mesafede bulunan ve kış aylarında karı ile meşhur olan eşsiz bir güzellik. Kış turizmine büyük katkı sağlayan Uludağ, kişilerin sıkça tercih ettiği bir yer olması dolayısı ile oldukça kalabalıktır. Kayak yapmak için iyi bir fikir olacaktır. Bir diğer şehir önerisi ise, Kartepe. Şehrin kalabalığından sıkılıp, kafa dinlemek isteyen kişiler için biçilmiş kaftan denilebilir tabiri caizse. Aynı zamanda kayak pisti de olan Kartepe’ ye ulaşmak için gidilen yollar muhteşem orman güzelliklerini de gözler önüne sermektedir.  Üçüncü öneri ise ülkenin biraz daha doğusunda olan, Palandöken. Erzurum şehrinde bulunan ve şehir merkezine bir hayli yakın olan Palandöken kış mevsiminde kayak pistleri ile kendine hayran bırakan nadir yerlerden bir tanesidir. Palandöken’ de hemen hemen yılın yarısı karlarla kaplıdır. Erzurum merkezde konaklarken, on beş dakikada Palandöken ziyaretinde de bulunabilirsiniz. 

Dördüncü olarak diğer seçeneklerden biraz farklı bir öneri sunmak gerekirse, kesinlikle akıllara Kapadokya gelir. Kapadokya, Nevşehir’ de bulunmaktadır. Hemen hemen her mevsim eşsiz güzellikte olan yerin bir de kış mevsiminde ki halini görmek sizin elinizde. Kapadokya seyahati sırasında eşsiz lezzetler ve organizasyonlara da unutulmaz bir tatil sizleri bekliyor olacaktır. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları