Gürültülü ortamlarda rahatsız olanları çok sevindirecek bir ürün geliştirildi. Kalabalıkların arasında sesiz bir ortam arayanlar için geliştirilen kask görüntü olarak biraz garip olsa da işlevini yerine getirecek gibi görünüyor. İşte detaylar.

Bazı zamanlarda ofisler sakin bir çalışma için fazla gürültülü olabiliyor. Evlerinde çalışma fırsatı olmayan ama kalabalıkların yarattığı gürültüye de dayanamayanlar için yeni bir icat çıktı. ‘Helmfon' isimli son teknoloji bu kask bir Ukrayna tasarım firması tarafından meydana getirilmiş. Kişiye özel üretilen kask, hem ses kesen malzemelerden üretilmiş hem de teknolojiden geri kalmayacağını gösteren özellikleri bulunmakta.  

Image

Kalabalık ortamlarda sessiz bir ortam sağlayan Helmfon'un dışı fiberglas ve özel bir boya ile, içi ise polietilen köpüğünden hazırlanıyor. Kaskın içinde kulaklık, mikrofon, büyüteç, akıllı telefon haznesi ve elektronik cihazlara bağlantı için gerekli devrelerle bir batarya var. Kask görüşünüzü engellemiyor ama sınırlıyor. Böylelikle dış dünyadan kopmak istediğiniz zamanlarda kullanabiliyorsunuz. Kask bir duvara ya da tavana monte edilip, yalnızca kısa süreler ile (mesela gizli telefon görüşmeleri yapmak için) kullanmak amaçlı  olarak da yerleştirilebiliyor.  

Image

Kaskın özel ses emici sistemi sayesinde konuştuklarınızı dışarıdan kimse duyamıyor. Böylece özel Skype görüşmeleri, telekonferansları yapma olanağına sahip olabilirsiniz. Diğer yandan bu yeni teknoloji sessiz bir ortam sağlamakta olan kasklar farklı renklere ve şekillerde tasarlanmış olup, tamamen size özel bir şekle de sokulabilmektedir. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları