Zaman zaman yeni bir çılgınlık furyasının hakim olduğu Japonya'da şimdi de "canlı oyuncak bebekler" ortaya çıktı. 23 yaşındaki Hitomi Komaki kendisi için hazırladığı özel kostümle canlı bir oyuncak haline geliyor. Komaki, tasarlamış olduğu kostüm ile sokağa çıkarak herkesin şaşkın bakışlarına maruz kalıyor.

Reuters haber ajansı, farklı bir kültüre sahip olan Japonya’da ortaya çıkan yeni bir trendi haber yaptı. Başkent Tokyo’da yaygınlaşmaya başlayan bu akımın ismi ise “Canlı oyuncak manken”. Maskot gibi giyinmenin bir gelenek olduğu ve bir sanat formu olarak görüldüğü ve “kigurumi”olarak bilinen bu trendi yeni bir boyuta taşıyan ise 23 yaşındaki moda tasarımcısı Hitomi Komaki.

Genç kadın, geliştirdiği ve tasarladığı maske ve kostümle sıradan bir insanı saniyeler içinde bir oyuncak bebeğe çevirebilme yeteneğine sahip. 

Image

Alt kimlik olarak Lulu’yu seçen Komaki, “Ben sadece sevimli olmayı arzuluyordum. Birçok insan bunun benim bir fetişim olduğunu iddia ediyor ama bu moda. Bu aynı güzel kıyafetler giymek ve sahte kirpik takmak gibi bir şey. Sadece bir adet Lulu kostümü var. Lulu’nun kim olduğunu söyleyemem” dedi.

Image

Kostümü tasarlayanlardan biri olan Koh Ueno, “Kadınların bu kostümü giyerek kendilerini dönüştürmelerini istiyorum. İnsanların sıradışı olmasını istiyorum” dedi. Lulu karakterinin Twitter ve Instagram hesaplarını da onbinlerce insan takip ediyor.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları