Japon milleti çalışkanlığı sayesinde biz Türk milleti tarafından karıncaya benzetilir. Karıncaya benzetmek konusunda ne kadar haklı olduğumuzu Japon milletinin yaptığı birçok yenilikte, kültürlerini yaşatmadaki ısrarlarında, ekonomi devi olan ülkeler arasında ilk sıralarda olmalarında, doğayı korumadaki çabalarında ve eğitimi verdikleri sonsuz destekte görebilirsiniz.

Bunlar Japonların bilinen özellikleri olmakla birlikte Japonların bilinmeyen özellikleri az değildir. Türk toplumunda uzun süredir görmediğin birine sarılır, öpüşür ve hasret giderirsin. Bu durum Japonlarda pek uygun karşılanmaz. İstersen bir ömür boyu arkadaşını veya herhangi bir akrabanı görme sadece kuru bir baş selamıyla Japonlar bu durumu geçiştirir.

Bunun dışında Japonya’da kapsül oteller adı verilen sadece bir yatağın sığabileceği büyüklükte oda bile denemeyecek kadar küçük olan bölmeler bulunmaktadır. Sadece bir yatağın sığmasından ve tabutu andırmasından ötürü kapsül denilmiştir. Tek gece kalacak düşük bütçeli kişilere hitap eden otellerdir. Japonların bilinmeyen özellikleri arasında diğer ilgi çekici özellikte gelenek ve görenekleriyle ilgilidir.  Her Japon evinde ismine Tatami odası dedikleri geleneklere uyularak yerde oturulacak şekilde döşenmiş odalar bulunmaktadır. Bu odanın zemini dikdörtgen şeklinde olup, pirinç saplarıyla örülmüş hasırdır. Bu şekline Tatami denilmiştir.

Türk toplumunda veya başka toplumlarda dişlek olan kızlar pek beğenilmezken, Japonya’da ise dişlek kızlar güzel kabul edilir ve hatta dişlek olabilmek için kızlar estetik operasyonu bile göze alıyorlar. Bu kadar değişik olan Japonların bilinmeyen özellikleri haliyle çok oluyor. Bunların dışında Japonlar Hadaka Matsuri ismini verdikleri festivallerinde genelde iri yarı adamlar sadece iç çamaşırıyla gezmektedirler. Bu şekilde kötü ruhlardan arındıkları inancına sahiptirler.

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları