Geleneksel ve modern malzemelerin bir araya getirildiği trende, lüks bir yolculuk için her şey düşünülmüş. İşte detaylar.

Image    

Japonya'nın en lüks yataklı treni Shikishima, tren mi yoksa otel mi olduğuna karar vermemiş bir araç. Modern toplu taşıma araçlarında çıtayı tepeye taşımak için yaratılmış tren tam bir tasarım harikası. Ünlü Japon endüstriyel tasarımcı Ken Kiyoyuki Okuyama'nın elinden çıkan tren yenilikçi yaklaşımın ve geleneksel malzemelerin güzel bir birleşimi. 10 vagonlu trende sadece 17 oda var; bunların 15 tanesi küçük, iki tanesi ise çift katlı süit odalar. Tüm odalarda iki yatak, dolaplar ve banyo bulunuyor. İki katlı süitlerde ise ek olarak oturma odası, klasik tatami yer kaplaması, servi ağacından banyo küveti ve yerden tavana kadar pencereler var.

Image      Image

Shikishima ile seyahat etmenin en çekici noktalarından biri,trenin iki ucundaki gözlem vagonları olsa gerek. Bu gözlem vagonları tavan dahil baştan aşağıya camla kaplı. Yolcular burada tüm yolculuk boyunca harika manzarayı izleyerek gidebilirler. Yemek vagonu ise geleneksel Japon ahşap malzemeleri kaplı duvarlara sahip. Tasarımcısı yemek vagonları için “sessiz bir orman imajı” vermek istediğini söylemiş.

Bu kadar lüksün karşılığı da az değil. Shikishima ilke yapılacak 2 günlük turlar kişi başına 2 bin 900 dolara mal oluyor. Dört günlük turlar ise kişi başına 8 bin 500 dolar gibi dudak uçuklatacak rakamlara çıkabilmektedir. 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları