Giderek gelişen teknoloji çoğu zaman bizi korkutuyor ve sebep olduğu bazı olumsuz durumlardan dolayı da zaman zaman şikayetçi oluyoruz. Ancak elbette yaşamımıza kattığı kolaylıkları saymakla bitiremeyiz. Ve bazen sadece yaşamımızı kolaylaştırmıyor; bir de ona ekstra bir anlam katmakta. Tıpkı bu muhteşem fikrin geliştirmesine imkan sağladığı an gibi.

Bu giyilebilir teknoloji ürünün ismi “Sound Shirt” ve sesititreşimlere dönüştürerek hissetmenizi sağlamaktadır. Yani bu sayede müziği duymasanız da, titreşimler sayesinde bedeninizde hissedebiliyorsunuz. Muhteşem bir teknoloji olan Sound Shirt sayesinde, işitme engelli insanlar da artık müziği algılayabilecek… Bu anlamlı fikir, her insanın müziği deneyimlemesi gerektiğine inanan bir orkestraya ait. Sound Shirt, Almanya’da bulunan “Junge Symphoniker Hamburg Orchestra” isimli orkestra ve giyilebilir teknoloji şirketi Cute Circuit iş birliğiyle tasarlandı.

Image

Öncelikle, orkestra tarafından çalınan Enstrümanlar giysi yebağlı yazılımlar ile tercüme edilmekte. Sonraki aşamada elde edilen veriler giysiye gönderilmekte ve müziğin şiddeti algılanarak titreşimlere dönüştürmektedir. Sound Shirt’ün teknolojisi; bas, çello ve vurmalı çalgılarında aralarında olduğu tam sekiz tür sesi tercüme edebilmektedir. Müziği ilk kez deneyimlemekte olan şu insanlara bir bakın; gerçekten de etkileyici ve farklı bir deneyim olmalı. Umarız zaman içerisinde, yaygınlaşabilir bir teknoloji olmaya aday olur. Böylelikle işitme engelli insanlar da, müziği iliklerine kadar hissedebilme olanağına sahip olabilirler.  

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları