Işık hiç şüphesiz insan yaşamında vazgeçilmez bir faktördür. Görebilmemiz, renkleri algılayabilmemiz ve günlük hayatta daha birçok şeyi yapabilmemiz için ışığa ihtiyaç duyarız. Işığın ruhsal hastalılara iyi geldiğini ise birçok kişi bilmiyordur. Depresyonun bir getirisi olan sabahları uyanamama, sürekli yorgunluk hissi gibi durumların bir psikiyatr tarafından önerilen ışık kutusu ile çözüme kavuşması muhtemeldir.

Image

Birçokalternatif tedavi seçeneği denenirken çoğunlukla doğal yollara başvurmayaçalışmak, yan etkisi az olan tedavi seçeneklerini değerlendirmek, günümüzdebirçok doktorun tercih ettiği bir yöntemdir. Kişilerin çeşitli hastalıklarınaiyi gelmesi için denenen doğal yöntemler ya da yan etkisi az olan yöntemleriçinde ışık tedavisi de yer almaktadır. Bunun için doktorunuzun önerdiği bir ışık kutusu alıp yine doktorunuzuntavsiye ettiği süre doğrultusunda her gün aynı saat uygulayacağınız ışık alımıuygulaması, istikrarlı olmanız durumunda psikolojik hastalıklarınıza çözümbulmanızı sağlayabiliyor.

Image

Bu tedaviyönteminin işe yaraması için istikrarın önemli olması kadar doktor tavsiyesiile ayrıca doktor kontrolünde devam edilen bir tedavi sürecini kapsaması daönem arz ediyor. Işığın özellikle sabah uyanamayanlar için seratonin vemelatonin seviyesini dengeleyerek vücudun kendini dinç hissetmesine ortamhazırlaması, kişilerin daha dinlenmiş bir şekilde uyanmasına da yardımcıoluyor. Bunun için ışık kutusu, ayarlanarak uyanma saatinden 45 dakika önceyekurulmalı ve göze vuracak bir yere konumlandırılmalı… 

Image

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları