Teknolojik gelişmelerin sonu yok gibi görünüyor. Her gün mutlaka bir yenilik çıkıyor karşımıza. İşte bu yeniliklerden birisi de dünyaca ünlü elektronik firmalarından biri olan Panasonic tarafından görücüye çıkan ‘’görünmez televizyon’’. Kesinlikle yanlışlık yok bu haber gerçek. İşte ayrıntılar.

Bir elektronik cihazın ev tasarımı sırasında baş rolde olması onun evde çok yer kapladığı anlamını kesin olarak taşımamaktadır. Tam aksine söz konusu olan bir cihaz yenilenen ve gelişmekte olan bir teknoloji ise cihazların evlerde kapladığı alanı küçültmek de firmalar açısından önemli hedefler arasında yer almaktadır. Bu yönde çaba gösteren Panasonic firması,geçen sene CES fuarında görücüye çıkarttığı saydam ekran konsepti ile bu teknolojik alanda en sıra dışı kabul edilecek çözümlerden birini sunmuş oldu. Panasonic tarafından geliştirilen yeni ekran teknolojisi ‘’transparan mod ve‘’ekran modu’’ arasında geçiş yapmak sureti ile kullanıcılarının gerektiği zamanlarda ekranın arkasında olanları da görmesin imkan vermektedir. Bir tür tırabzan üzerine yerleştirilen ekran bu özelliği dolayısıyla evlerimiz açısından şık bir dekorasyon imkanını da sağlamaktadır.

Image      Image

Yeni nesin televizyonun ekranını kontrol etmek en az ekranın kendisi kadar insanı etkileyecek konumda. Bu görünmez televizyonu kullanan kullanıcılar uzaktan kumanda haricinde, ekranı el hareketleri yardımı ya da ses komutları sayesinde kontrol edebilmektedir. Panasonic tarafından geliştirilen bu saydam ekranlar şu anki aşamada biraz olsun karanlık bir görüntü sunmalarından dolayı yeteri kadar tatmin edici bir netice adına rafların altına ışıklandırma koyulması şart görünmekte. Bu ekranların hala prototip aşamasında olduklarını söylemekte fayda var.

Image

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)



Facebook Yorumları